Citat:
În prealabil postat de sophia
1. Cristi, atunci inseamna ca trebuie sa fie date moastele Sf.Mercurie bisericii voastre. Asa este?
2. Atentie, a nu se confunda: la intersectia Eminescu, directia Foisor exista o biserica mare (daca e intre blocuri nu-mi dau seama acum). Aia o s-o fi numind Olari. Ce hram poarta?
Tot pe Mosilor, mai inspre Bucur, la alta statie a troleibuzului 66, este o alta bisericuta, chiar intre blocuri. Nu stiu cum o cheama, cred ca Sf. Ioan Mic.
|
Cum vii dinspre Universitate spre Biserica Armeneasca, toate troleibuzele merg inainte (opresc la statia Mosilor), numai 66 o ia la stanga (statia Bdul Carol I). Dupa cum spune Yasmina, acolo este biserica Olari.
Acum, o bucatica mica-mititica din moastele Sfantului Mercurie se gaseste si la Pasarea. In foarte putine biserici sunt maostele intregi ale unor sfinti (cum sunt Sf. Dimitrie la Patriarhie, Sf. Calinic la Cernica, Sf. Filofteea la Arges...). Cele mai multe sunt imprastiate prin diferite biserici si manastiri, sa aiba cat mai multa lume acces la ele si la mijlocirea sfantului respectiv.