Citat:
În prealabil postat de sophia
http://dexonline.ro/definitie/creștin
Crestin inseamna cel ce crede In Iisus Cristos. Exista mai multe confesiuni care cred in El, chiar daca in mod diferit.
Nu veni acum si desfiinta dupa voie biserici intregi.
Marturisesc ca eu nu inteleg la cine se face referire in aceste canoane. Cine erau toti astia? Cine era Veliar? Nu rezulta ca erau crestini. Erau ori de alte religii, ori atei, ori nebotezati, ori nu stiu.
Nu stim noi ce este de la Dumnezeu si ce nu. S-ar putea sa gresim.
Sa-l lasam pe El sa decida.
Te rog si pe tine, lasa-l pe "cel negru si rau" din discutie. Nu compara biserici si oameni cu el.
|
Nu există cuvântul „Biserici” la plural, numai atunci când ne referim la clădire. Biserică ca și unire a dreptcredincioșilor este doar una. Spune în Crez! „Întru
Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”.
Așa că eu nu vorbesc despre Biserici, ci despre erezii.
Te sfătuiesc să pui mâna și să te informezi mai mult. Veliar este alt nume dat satanei. Nu poate exista unire între Hristos și Veliar/satana (apropo cine-i
Christos ăsta, nu-l cunosc, nu am auzit niciodată de el) așa cum nu poate exista unire între Adevăr și minciună.
Ei nu cred în Hristos cel Viu, ci în făuriri proprii ale persoanei Sale, într-un hristos deformat și inexistent. Cred într-o iluzie.
Citește Matei capitolul 7!
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea:
Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor:
Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.
Degeaba crezi dacă nu crezi bine și în ceea ce trebuie. Evanghelia dă mărturie pentru acest lucru.
Și referitor la celălat lucru, adică să nu vorbim despre drac. De ce dom'le? Ba dimpotrivă, să vorbim, să-i analizăm tacticile și să strigăm în gura mare ce face și cum. Prin asta cucerește el: prin lașitate și tăcere.