View Single Post
Vechi 11.04.2011, 10:03:48
Lucemferre Lucemferre is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Dintotdeauna Lucemferre ( adică Lucifer) a dorit să țină cateheză cu creștinii.
El vrea să îi învațe că:
- evangheliile nu sunt autentice
- Scriptura a fost modificată
- Eva a fost creeată cu 200.000 de ani în urmă
- Dumnezeu înțelege faptul că păcatul e prea plăcut pentru a putea fi respins de om.
- Un laic va ajunge să se sinucidă dacă va lupta cu toate puterile lui împotriva păcatului.
- creaționismul nu e sustenabil...
Ce frumos îmi răstălmăcești vorbele.
+Scriptura e posibil să fi fost modificată. Ce garanție ai tu că e autentică? S-a hotărât că Evangheliile lui Toma, lui Iuda, Copilăriei lui Iisus ș.a. nu sunt ale Apostolilor. Dacă acelea nu sunt ale Apostolilor, de unde știu eu că cele 4 sunt ale lui Marcu, Matei, Luca și Ioan? Tu nu ai decât să lei iei drept 100% originale și de inspirație divină. Nu îmi reproșa, însă, faptul că eu nu pot să fac la fel și-mi pun unele semne de întrebare.
+Lumea are mai mult de 7500 de ani.
+Mă refeream la plăcere (patimă) și la faptul că dependența ia naștere involuntar de eforturile noastre, deci face parte din natura noastră.
-Nu susțineam și atitudinea de complacere, de toleranță față de activitățile care să ne întrețină aceste dependențe (diferite substanțe, jocuri de noroc etc.)
-Un laic (omul de rând, care trăiește în societate de azi, cu toate "ispitele" ei) e posibil să ajungă să se sinucidă dacă ascultă de unele îndemnuri de-ale Sfinților care au trăit la o mănăstire sau chiar în pustie, precum: să te consideri cel mai păcătos, un vierme etc. Să urăști lumea ș.a. pentru că e clar că punerea în practică a acestor sfaturi te va izola de restul lumii și te va face să-ți pierzi dorința de a trăi: ajungi să vezi păcatul peste tot în oameni și în lume, în general (la o petrecere nu poți să te distrezi pentru că alcoolul e ispita diavolului; la televizor e păcat să te uiți pentru că peste tot vezi femei mai dezbrăcate; în lume nu putem să ne afirmăm, să dorim să facem ceva important pentru că e nevoie de multă ambiție, ori ambiția, spun sfinții, poate fi drăcească și faptul că vrei să ajungi cât mai sus în societate e mândrie, deci de la dracul; dacă cineva ne jignește pe nedrept trebuie să plecăm capul în semn de smerenie și să acumulăm toată amărăciunea provocată de astfel de evenimente pentru că trebuie să ne cenzurăm și să refulăm). Deci, când chiar ajungi să trăiești astfel de sentimente, ce rost mai are viața? E evident o întrebare retorică, dar e una obsesivă în mintea unui om care suferă de depresie. Să elimini orice activitate care îți aduce o anumită mulțumire, o anumită plăcere, duce la depresie sau, cel puțin, la anhedonie. Sfinții au rezistat pentru că s-au izolat și pentru că rugăciunea era plăcerea lor. Dar nu poți să le impui tuturor să le placă să se roage de dimineața până seara pentru că suntem diferiți și fiecare avem gusturile diferite (țin de temperament - latură genetică și de educația pe care o primim, mediul în care creștem - aspect dobândit).
Așadar, fie te duci la mănăstire și duci o viață așa cum ai ales, fie rămâi în lume și trăiești cu cumpătare. Eu știu că Iisus a trăit în lume, S-a dus și la petreceri/nunți, a și băut, a și plâns, S-a și bucurat... și când vedea un om păcătos nu-l amenința agresiv cu focul ghenei. Dacă se și căia, îi dădea iertare, nu-l punea să facă 100 de metanii și să citească 50 de psalmi.
Reply With Quote