Nimic nu te va ajuta mai mult decat auto-disciplina. Eu sunt un individ care in principiu am 80 si rareori ajung la 85 de kile. Intr-o perioada in care eram mai stresat obisnuiam sa mananc adesea peste masura, de multe ori fara sa realizez ca fac excese. In acea perioada ajunsesen sa am cam 93 de kilograme, lucru care de altfel se si observa, toti imi spuneau ca m-am mai ingrasat. Mi-am dat seama ca lucrurile nu merg deloc pe un fagas bun, simteam ca si rezistenta pe care o aveam de obicei a scazut si starea fizica generala era foarte proasta.
Primul pas a fost sa-mi fixez un numar de mese pe zi, 3 mese pe zi sunt de ajuns. Dimineata, dupa amiaza si seara o masa daca se poate pana in ora 7. Al doilea pas a fost sa reincep sa fac miscare, 30 de flotari, ridicari gantere (nu sunt scumpe si este foarte bine sa le ai in casa intrucat cam toate exercitiile de care ai nevoie se pot face folosind greutatea proprie si 2 gantere), abdomene, alergat pe loc macar 10 minute si nu in ultimul rand cat mai multe matanii la rugaciune. Exercitiile le faci cand ai timp dupa ce vii de la servici nu mai mult de 3 zile pe saptamana cu pauze de o zi intre ele.
Astfel am ajuns la greutatea normala de 82 kg
Spor la lucru
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
|