Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Ceea ce este normal, la fel cum in calendarul catolic nu vei gasi sfinti ortodocsi de dupa schisma.
|
Chiar am vrut sa spun asta, dar nu avea relevanta pentru Adriana, care e tot ortodoxa. Am discutat pe forumul catolic despre sfantul Grigorie Palama, care a scris impotriva Filioque si a harului creat. Fiind in calendarul greco-catolic se spunea ca e astfel si in calendarul BC si acceptat de aceasta. Eu nu am fost de acord, acestia fiind sfinti ramasi in urma trecerii la catolicism (catolicii au acceptat ca cei convertiti sa pastreze calendarul). Am inteles ca e chiar si Sf. Fotie in aceasta situatie.
Citat:
Ceea ce nu este adevarat. Ati fost dumneavoastra personal sa verificati mostele sfintilor catolici, ca sa puteti emite o asemenea generalizare ?
|
Cum am mai specificat cu alta ocazie, am vazut pe net aproape toate moastele catolice de dupa Schisma (sunt si pe youtube). De asemenea, am vazut si documentare despre moastele catolice. In primul rand nu se pomenteste de mirosul de mir niciunde, cel mult la unele un miros de parfum.
Citat:
Surse mai bune dacat un site sectar, care raspandeste ura si dezbinare intre crestini, nu ati gasit
|
Special am dat si sursa in comentariul meu, revista ortodoxa GSO. Apare din 2005
http://gandsislovaortodoxe.mirem.ro/principal.html