Cercetările continuă,
adică am observat că n-are legătură cu încălzirea aluminiului sau a cuprului ci e vorba de încălzirea materialului dintre metale.
Dacă frunza părea că s-a epuizat, atunci am ars niște hârtie igienică, la o flacără. Am ars, ca „ardere de tot” toți viermișorii de jar care apăreau, și a rămas în final o rămășiță de cenușă foarte subțire și puțină, căci am ținut cu pensa hârtia deasupra flacărei și toată hârtia a ars, apoi hârtia arsă a ars și ea sub formă de viermișori de jar ce mâncau hârtia arsă și n-a mai rămas aproape nimic decât niște cenușă ca o pânză de paianjen lipicioasă care forma un fel de pastă albă foarte puțină, ca un fel de cenușă lipicioasă albă, pe care am folosoit-o ca material despărțitor dar rezultatele nu au mai fost la nivelurile anterioare ci abea am ajuns la 0,100-0,200mV. Deci am abandonat și am încercat ceva și mai surprinzător de simplu.
Dacă am văzut că nu e vorba de încălzirea aluminiului sau a cuprului ci de aburul care pare că încarcă hârtia sau frunza subțire dintre metale, atunci am adus o cană cu apă, și am tăiat o bucățică de hârtie dintr-o foaie și am muiat-o în apă și apoi am încălzit-o ușor la flacără și am așezat-o rapid între cele două metale: radiator de aluminiu sau folie de auminiu și moneda de cupru de 50 de bani sau moneda de 1 penny pe care am găsit-o ieri pe jos, pe stradă.
Am măsurat rapid între metale și iată 0,500mV.
Deci merge cu orice hârtie care absoarbe apă și dacă se încălzește ușor fără să se aprindă iată că apare o tensiune de jumate de Volt la o suprafață a hârtie de 2 x 2 cm patrați.
Acuma, mă gândesc cum s-ar putea realiza o mini celulă electrică de 10 x 10 cm... păi se ia niște hârtie neagră sau de o culoare închisă, cred că e bună și aia de ziar colorată, care se plasează strâns de tot între o plasă de cupru și o folie de aluminiu sau o tablă de aluminiu și se pune la soare sau la căldură după ce a fost udată cu apă sau a fost aburită, și ar trebui să meargă. Problema este că ea ar trebui să fie mereu umedă și să absoarbă căldura solară și astfel între metale apere o tensiune. Poate ar merita încercat să vedem cum se schimbă tensiunea dacă mărim suprafața hârtiei. Sau dacă facem ceva multi strat.
Am mai făcut un mini experiment, am pus două diode în serie și le-am apropiat de lumina unei flăcări și rezultatul e că am putut măsura 1,3V -2V. Deci iată că e ceva similar în cazul hârtiei umede doar că ea absoarbe căldura și nu lumina, transformînd-o în energie electrică căci putem măsura aceste tensiuni ce apar între cele două metale separate de stratul de hîrtie obijnuită.
Mulțumesc Doamne că am ajuns la o explicație cât de cât a fenomenului.
Last edited by vsovivi; 12.04.2011 at 14:40:34.
|