View Single Post
Vechi 12.04.2011, 19:37:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Adriana, mi-ai scris foarte multe, dar se pare ca nu ai inteles, aproape la fiecare fraza ai o greseala, neintelegere. Mi-ar trebui mult imp sa le iau la rand, le scriu la gramada.
Intodeauna sfintele moaste miros a mir si nu a parfum gen Dolce Gabbana. Dimpotriva, mirosul de parfum e un indiciu ca e foarte probabil sa vina de la vrajmasul (adica o inselare). Chiar parintele Cleopa amintea de asa ceva intruna din scrieri.
Nu vei gasi intrun articol ortodox sa se spuna ca miros a altceva.
Normal ca scrie de mana, se pare ca nu ai inteles ca nu orice trup neputrezit sunt moaste. Descrie si cum arata cei neputreziti care nu sunt moaste. Citeste cum au fost descoperite sfintele moaste ale sfintilor pe care ti i-am aratat. In echipa de arheologi erau si protestanti americani, care au fost foarte entuziasmati. In acel loc erau si alte oase, dar doar acestea se vedeau de catre oricine ca sunt diferite, ca sunt sfinte (chiar si de neoprotestanti).

Restul sunt parerile tale, sincer, nu cred ca ai ajuns la o treapta mai mare de sfintenie decat parintele Cleopa. Orice credincios ortodox practicant stie de blestemele preotilor sau ierarhilor, epntru ca acestea se citesc la dezlegari. De asemenea, cand un trup este neputrezit se tin slujbe de putrezire, iar in urma acestora putrezesc de multe ori (se da si un caz acolo).
Sfintele moaste gasite in Dobrogea nu sunt la intamplare, se stie povestea sfintilor Epictet si Astion inca de atunci. Doar ca nu se gasisera moastele.
Calugarii nu-si iau nume, li se da cand se calugaresc. Nu stiu daca tu ai fost la moaste, dar eu iti spun ca acestea miros a mir, pentru ca eu am fost.
Apoi spui ceva de genul ca ortodocsii ar fi unii care ar cauta sa insele, mai bine zis sa te insele. Doar pe tine, ca noi suntem deja inselati.
Daca nu ai citit subiectul meu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560
Asta legat de un sfert de biserica sau jumatate de biserica. De cand a intemeiat Iisus Biserica a fost o singura Biserica, nu s-a divizat, nu s-a refacut. A variat doar numarul de membrii. La inceput au fost Apostolii si cei cativa care erau cand au primit Duhul Sfant. Apoi a crescut numarul, dupa un timp unii s-au desprins ca necalcedonienii, arienii, monotelitii, catolicii, etc. Probabil acum sau poate inainte de revolutiia bolsevica din Rusia este cel mai mare numar de credinciosi in Biserica. Adica in Biserica ortodoxa.

Asta cu harul ramificat este o teorie neoprotestnata, inventata de curand. Noi stim de la sfinti cu totul altceva. Fata de ceea ce spun sfintii nu are importanta parerea unui pastor neoprotestant sau a unui credincios oarecare.
La mostele sf. Ignatie se vede doar o parte din mana. Sfintele moaste se impart, de aceea nu sunt intregi, ti-am mai scris.
Despre faptul ca nimeni nu a ajuns in Rai pana la venirea Mantuitorului marturiseste atat BO cat si BC. Nu doar sfantul Ignatie. De aceea Iisus se numeste Mantuitorul, prin El a venit mantuirea, e logic.
In acea parabola e vorba de locul unde ajungeau dreptii din Vechiul testament, sanul lui Avraam (care era in Iad dar nu la chinuri).

Acum probabil o sa auzi prima data, exista sfintele moaste ale Apostolilor, celor 70, si a celor din primele secole. De exemplu o particica din moastele Sfintei maria magdalena sunt la Galati!
Acum imi dau seama ca tu contesti probabil sfintele moaste, neavand importanta discutia despre cele catolice sau ortodoxe.
Expui aceleasi idei cu sfintii care s-au inselat, in schimb tu ai gasit adevarul. Nu te gandesti ca s-ar putea sa fie invers? Iti spun sincer, nu stiu ce parere ai tu, dar cunosti extrem de putine, si multe din ceea ce stii sunt gresite. Pentru ca te raportezi intotdeauna la tine, nu la cei ce sunt mai intelepti si mai induhovniciti decat noi. Dar se poate invata.