View Single Post
Vechi 12.04.2011, 20:06:41
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Fata de ceea ce spun sfintii nu are importanta parerea unui pastor neoprotestant sau a unui credincios oarecare.
Față ce ceea ce spune Isus Cristos nu are importanță părerea unor sfinți. Sfinții nu sunt în nici un caz infailibili, iar infailibilitatea Bisericii nu se manifestă prin părerile sfinților ci prin dogmele adoptate de Concilii.

După cum bine spunea G. K. Chesterton, în cartea sa despre Sfântul Francisc de Assisi, când discută problema intervenției Papei în structura și organizarea Ordinului după moartea sfântului:

"Este adevărat că unii papi sau episcopi au fost oameni cu mult mai mici decât sfinții; dar este la fel de adevărat că uneori, un Papă mic poate avea dreptate acolo unde un mare sfânt greșește."
(și nu este vorba despre infailibilitatea papală).

V-am demonstrat că există moaște ortodoxe identice cu cele catolice, asta pe de parte, dar am făcut-o doar pentru a vă scutura puțin și a vă trezi din această convingere că Adevărul sau sfințenia se măsoară după greutatea sau culoarea sau mirosul unor moaște.

Pe de altă parte, sfințenia se măsoară după câtă dragoste de aproape și încredere în bunătatea divină au avut niște oameni pe care ar trebui să-i luăm ca exemplu de viață.

Iar eu vă încredințez că un lucru pe care toți adevărații sfinți l-au avut în comun a fost acela că s-ar fi bucurat nespus să afle că Dumnezeu a învrednicit și alte neamuri sau denominații cu Duhul Său, la fel cum s-au bucurat apostolii când au auzit povestirea despre convertirea casei lui Corneliu.

Nu se poate numi cu adevărat sfânt acela care, hulind împotriva Duhului Sfânt, ar refuza să recunoască lucrarea Domnului printre catolici, sau protestanți, sau mahomedani, acolo unde aceasta există (și există de multe ori). Doamna Adriana a observat foarte bine ce înseamnă hula împotriva Duhului Sfânt: să atribui lucrarea lui Dumnezeu vrăjmașului, fie că este vorba despre o vindecare mirauloasă, fie că este vorba despre mirosul dulce al trupului neputrezit al unui slujitor al Domnului.