Citat:
În prealabil postat de catalin2
Sa fim seriosi, asta cu Buddha sper ca e o gluma.
|
Ne e deloc o glumă. Un indiciu: 19 noiembrie.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
P.S. Discutia despre Sfantul Silvan nu are prea mare importanta, oricum nu seamana cu moastele catolice acel trup, chiar daca ar fi singurul dintre miile de sfinte moaste care nu e uscat. Iar caracteristica principala e mirosul de mir.
|
Păi văd că o dați la întors, când începe să vă fugă pământul de sub picioare. Acele subiecte în care nu mai aveți argumente devin brusc "lipsite de importanță".
În ce privește asemănarea, să lăsăm pe cei care citesc să judece.
V-am mai explicat că "mirosul de mir" este doar mirosul unor parfumuri care se pun în uleiul de măsline, deci dacă moaștele unui sfânt emană o "mireasmă dulce", sau "mireasma sfințeniei" nu există nici o contradicție.
În altă ordine de idei, v-am mai explicat că a măsura sfințenia cu ajutorul simțului olfactiv este cel puțin bizar. Cădem repede în niște aberații și ne mai mirăm că adventiștilor li se pare ciudată povestea.
Sfințenia se vede în modul de viață. Tristă religie am fi noi, mai rău ca voodoo, dacă principalul criteriu pentru sfințenie, Adevăr și apropiere de Dumnezeu ar fi modul în care arată cadavrul omului. și nu faptele sale din timpul vieții.