View Single Post
Vechi 13.04.2011, 02:52:39
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vad ca iar incepem cu viziunea mea, ideea mea, parerea mea, etc. De aceea va dau si citate din sfinti ca sa vedeti ca nu e viziunea mea.
Păi v-am mai spus: dacă nu aveți o părere personală, dacă nu aveți o viziune, mai bine retrăgeți-vă din discuție.

Citat:
Daca dvs. ati intalnit cativa ecumenisti ortodocsi credeti ca aceea este si parerea BO. Nu ati observat pana acum ca pe forum sunt mult mai multi cu aceeasi conceptie exprimata de mine?
Și dumneavoastră nu ați observat că în lume sunt mai mulți cu aceeași concepție exprimată de mine ?

De când a devenit criteriul cantitativ o măsură a Adevărului ? Sau, dacă preferați, vă pot spune câți catolici sunt pe glob vs. câți ortodocși :)

Citat:
Ideile dvs. nu o sa le regasiti la vreun sfant ortodox sau din primul mileniu si din simplul motiv ca teoria ramurilor harului a fost inventata in ultimul secol.
Teoria ramurilor mă lasă rece, dar eu v-am expus foarte clar nu doar ideile mele, ci porunca Mântuitorului Isus Cristos, iar în ceea ce privește sfinții v-am explicat clar că nu sunt infailibili.

Citat:
Nu vad ce legatura are raspandirea pe tot globul cu Biserica.

Dacă e așa, e foarte grav.

Citat:
Daca BC vrea sa cucereasca lumea nu e o noutate, si pe ortodocsi s-a chinuit sa-i inglobeze o mie de ani.
Nu e o noutate, e pur și simplu paranoia. Mergeți duminică la slujba catolică și spuneți-mi dacă vă simțiți "cucerit".

Sau, dacă prin "a cuceri lumea" înțelegeți "a răspândi în toată lumea Evanghelia lui Isus Cristos", în conformitate cu porunca expresă a Mântuitorului, atunci aveți dreptate.

Citat:
Cred ca asta cu reconcilierea creatiei e o idee catolica, Iisus a venit ca sa ne putem mantui, ca nu se putea mantui nimeni.
Da, este o idee catolică, adică o dogmă a Unei, Sfintei, Catolice și Apostolice Biserici: mântuirea și reconcilierea creației înseamnă de fapt același lucru.