View Single Post
Vechi 13.04.2011, 11:02:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de myreille Vezi mesajul
Va multumesc pt eventualele sfaturi si va doresc post usor atat cat mai este!
Adevărurile lui Thales din Milet :
Care este cel mai ușor lucru?
R. Să dai sfaturi. :)

Din acest motiv nu o sa va dau un sfat, ci doar o sa imi exprim parerea.
Intru toate trebuie sa urmam voia Lui Dumnezeu. Dar care este aceasta? Un preot imbunatatit ne poate ajuta foarte mult atat cu sfaturi cat mai ales cu rugaciuni.

Consider ca cel mai bine este sa putati o discutie sincera atat cu preotul duhovnic cat si cu mama copilului, sa expuneti exact si clar toate temerile dvs. Poate mama copilului va fi determinata atat de purtarea dumneavostra "fara prihana" cat si de cea a copilului (educat dupa randuiala crestina ortodoxa), sa doreasca sa devina ortodoxa crestina... insa se poate la fel de bine sa fie o ispita, sa nu puteti fi nasa dupa randuiala ortodoxa crestina.

A fi ortodox crestin nu inseamna doar a face cruce intr-un anumit mod (Dumnezeu nu se uita la formalisme ci la inima omului), ci inseamna a trai, a intelege bucuria crucii lui Hristos "luati jugul meu asupra voastra caci povara mea este usoara" (pacatele sunt grele. Viata crestin ortodoxa intru Hristos nu inseamna nicidecum ingradire ci libertate. Crucea, postul, rugaciunea, morala crestina sunt libertate nu restrictii!)

Toti crestinii spun "Tatal nostru" dar cati il traiesc, cati il inteleg, in viata catora dintre noi (crestinii ortodocsi) se vede ca noi traim cu adevarat intru Adevar?

A fi ortodox crestin nu inseamna implicit a fi mantuit. Toti vom fi judecati pentru faptele noastre, iar noi ortodocsii care "am stiut si nu am facut" vom fi mult mai aspru judecati decat ceilati, pentru ca bucuria comuniunii cu Dumnezeu pe care o putem trai intru Hristos in Biserica Sa (ortodoxa) nu are seaman pe Pamant.

Doamne ajuta.

P.S. Postul este usor, pacatul (si patima... robila lor) este grea. Postul este libertate, este bucurie... pacatul si patimile sunt lanturi si tristete. Hristos e iubirea, calea, Adevarul si viata.

Last edited by Eugen7; 13.04.2011 at 11:08:24.
Reply With Quote