View Single Post
Vechi 13.04.2011, 11:39:51
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Nu mai scrieti aberatii despre Sf Ioan Gura de Aur http://www.crestinortodox.ro/sarbato...aur-91075.html
Iana,

Va multumesc pentru acest articol. Dar de ce spuneti ca ceea ce am scris sunt aberatii? Mana din fotografie o vedeam si eu mereu in poze pe net. Si mai stiam de ureche ca s-a conservat. In rest, eu am inteles ca este vorba despre oseminte iar din articol nu se intelege ce sunt exact moastele impartite intre biserici. Nu prea ii vad pe calugarii din muntele Athos frangandu-l in bucati pe sfant ca sa il imparta intre ei, asa ca eu raman la idea ca despre oseminte este vorba, cu exceptia unei maini si a unei urechi. Despre cap, scrie ca o ureche s-a conservat intreaga, si doar aceasta ureche se lasa sa se vada si nu tot capul. Si se spune ca urechea s-a conservat pentru ca la aceasta ureche ii soptea Sf. Ap. Pavel talmacirea scrisorilor sale. Bisericile romanesti care au o parte din moastele sfantului, ce au ele exact daca nu oseminte? Ca am intrat pe toate linkurile la bisericile mentionate, si in afara de mana despre care scrie explicit ca se afla intr-o biserica, la celelalte nu se mentioneaza nimic cu privire la moaste. Daca ar fi altceva decat oseminte, nu s-ar sti, asa cum se stie despre mana si ureche? Avem in Romania atatea moaste ale sfantului si nu numai ca nu sunt la vedere, ci nimeni nu spune ce reprezinta ele. Nu vi se pare ciudat? Sau se spune si nu am dat eu inca peste site-ul care explica toate acestea?

Uitati de exemplu, pe un site scrie ca moastele Sfantului au ajuns la Iasi, arata o poza din care eu nu inteleg nimic si nu scrie ce anume sunt respectivele moaste
http://www.romanianmonasteries.org/m...r-sunt-la-iasi

Sau pe un alt site scrie ca:
"Părticele din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost dăruite profesorilor și studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în noiembrie 2007."
Ce anume le-a dat studentilor? Nicaieri nu scrie concret despre ce este vorba, asa ca imi vine greu sa cred ca poate fi altceva decat oseminte.

http://www.basilica.ro/ro/stiri/pari..._bucureti.html

Si asa mai departe. Pe toate site-urile pe care am intrat pana acum nu scrie altceva decat "fragmente din moastele sfantului", "racla cu moastele sfantului" etc, fara sa specifice ce sunt, cu exceptia mainii si urechii, si cu atat mai putin nu scrie ca ar mirosi a mir, ca ar fi galben aurii, ca nu ar provoca frica la vederea lor, etc. Sa inteleg deci ca aceste "fragmente din moastele sfantului" nu sunt oseminte ci bucati din trupul uscat al sfantului? Sa inteleg ca trupul sfantului conservat intreg a fost fragmentat in particele si impartit bisericilor, profesorilor si studentilor la teologie?? Sincer, nu ii vad pe crestini facand asa ceva, de aceea raman convinsa ca este vorba doar de oseminte cu exceptia celor doua parti conservate, mana si urechea.