View Single Post
Vechi 13.04.2011, 21:42:41
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de myreille Vezi mesajul
Deci ei nu sunt casatoriti la biserica ortodoxa, cu toate ca in vara am inteles ca vor face nunta in biserica ortodoxa, dar ea netrecandu-se la ortodoxism...ramanand protestanta.
Nu vor putea face nici o nunta in aceste conditii!

Citat:
Eu zic ca parintii spirituali au datoria de ai da sfaturi in legatura cu credinta...
Mai mult decat atat! Nasii fac un legamant in fata lui Dumnezeu, isi asuma astfel o raspundere si vor fi intrebati despre implinirea legamantului. Copilul nascut din desfranare si lepadare de credinta va purta blestemul parintilor de nu se va pocai! Nu te face partasa spiritual acestui blestem! Mai intai parintii trebuie sa inteleaga pacatul in care traiesc si sa se indrepte, apoi este vreme si pentru copil. Invata-i, cu timp si fara timp, cu dragoste nemarginita, cu lacrimi spune-le ca-si pun sufletele in mainile diavolului de nu se vor pocai si nu se vor indrepta, iar pe copil il vor condamna la moarte sufleteasca, dar nu te face partasa pacatului lor!

Citat:
Si ne-am gandit si sa refuzam politicos...dar mi-au venit idei precum...poate nu gasesc pe cineva sa le boteze si renunta la gandul de a-l mai boteza ortodox si il vor boteza in religia mamei...si...tot nu ar fi bine!
Sau ma mai gandeam...alta persoana daca le boteaza poate nici atat interes nu ar avea fata de copil...in legatura cu credinta....Numai Dumnezeu stie!

Diavolul mandriei iti striga ca daca tu nu vrei sa te amesteci o sa ramana copilul nebotezat. Tot acela te indeamna sa crezi ca esti raspunzatoare de mantuirea acestui copil. Tot el iti spune ca esti cineva si nu mai este altul asa de credincios ca tine! Pai daca tot este clar ca acest copil va merge in iad de nu-l vei boteza fratia ta, atunci sa-i randuiesti si soarelui cand sa rasara, cand sa ploua si cand sa nu ploua, ori cine stie ce alta treaba importanta mai trebuie facuta in lume si fara fratia ta nu se va face! Nu pentru tine spun acestea ci pentru duhul mandriei care indrazneste sa te ispiteasca! Crezi oare ca Domnul, cel care i-a dat viata acelui copil, nu stie cum sa-l mantuiasca? Tu doar roaga-te pentru el, pentru ca asa iti vei implini si nevoia ta spre mantuirea proprie dar vei acoperi si neputinta copilului si a familiei lui.

Citat:
Chiar nu stiu cum sa facem mai bine, il vom intreba si pe duhovnicul nostru cand o sa mergem la spovedit...
Asta este gandul cel bun, de la ingerul lui Dumnezeu; de el sa ascultati!

Iertati-ma fratilor!
Reply With Quote