Citat:
În prealabil postat de glykys
Acum, eu nu am fost niciodata la aceste cateheze si nu pot spune cati oameni vin sau nu. Cred ca tot predica duminicala ramane cea mai importanta cateheza.
|
Eu am fost la cateheze în Iași, demult... Se țineau Duminică seara. Preotul vorbea, oamenii stăteau pe niște bănci. E un om de o cultură vastă, cu mult har, e ca un magnet pentru oameni. L-am întîlnit ultima oară acum vreo doi ani. Se cînta, se făceau rugăciuni. Se lua cuvîntul dacă dorea cineva. Se puneau întrebări. Existau invitați de seamă uneori. Cînd era vremea bună, se întîlneau în gradina botanică. Frumos, cu totul extraordinar, îmi pare rău că a trebuit să plec din Iași.
În Timișoara, părintele face un fel de cateheze numai cu tinerii Duminica, dar e mai mult un monolog, ca o predică. Mă mai trezesc eu să-i cer cîte o lămurire uneori... Dar bine că se face, oricare ar fi stilul părintelui respectiv. Luni se face studiu biblic, unde participă oricine. Se citește din Vechiul Testament, că au luat Biblia de la început. Li se explică oamenilor pasajele mai dificile. E bine pentru mai ales pentru batrînii care au timp să participe întotdeauna constant la aceste colocvii, ca să le zic așa.
La voi cum decurg întîlnirile de genul ăsta?