draga anca ,
poate nu m-am exprimat prea bine ," respectul" meu pentru slabiciune inseamna ca o recunosc , ca stiu ca exista (din experienta) , ca stiu ca sant faze prin care trece omul , ca stiu ca nu-i nimic de facut decat , rabdare si rugaciune pentru cel care nu poate si multe in genul asta . Nicidecum ca ma inchin ei .
Si ma feresc sa desconsider pe cineva care nu poate pentru ca nu stiu ca are de gand Dumnezeu cu el . Poate se va ridica mult deasupra multora ...etc .
In al doilea rand zici ca ai inteles : "impart cu Dumnezeu vina alegerii gresite " .
Nici asta nu am vrut sa se inteleaga .
Dar stiu ca in momentul cand am pacatuit nu m-a calauzit Duhul Sfant , altfel n-ar fi fost posibil .
De ce nu m-a calauzit , ma tem ca e o tema vasta , e taina Lui , dar e posibil ca cineva sa aibe nevoie de un anumit "tratament " ca sa poata sta drept , sau sant pacatele (care nu sant numai ale noastre ci si din neam ) pentru care Duhul Sfant ne mai si lasa , sau ,sau,sau......
Stiind ca mantuirea vine prin om , si primul a fost Iisus si cetele sfintilor care au urmat dupa El , si ca omul nu poate nimic fara Dumnezeu imi este oarecum mai usor sa inteleg unele lucruri .
Nu ne putem lauda cu nimic ,pentru ca daca El nu ne cauta , omul nu poate sa-l gaseasca pe Dumnezeu ,si El ne cauta tot timpul poate , dar ne intinde mana cand si noi santem in stare sa o facem si asta inseamna o anumita stare sufleteasca .
Vorba lunga saracia omului !
Oricum "vointa ", jumatate a mea jumatate a Lui ,cred ca nu-i bine .
Un pas al meu si sute de pasi ai Lui si toate cu mila Lui .
S-avem nadejde , sper ca nu te-am plictisit .(apropo de pacate , sa nu ne preocupe prea mult caci poate fi si o piedica in calea noastra ! Nu ne rugam degeaba !)
maria
|