View Single Post
Vechi 14.04.2011, 10:11:20
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Acum vreo zece ani nu prea era Internet prin România. Atunci însă veneau greii Ortodoxiei, marii teologi români prin mai toate marile orașe și era puhoi de lume, tineri și netineri, care umpleau amfiteatrele și aulele facultăților. Astăzi ne-au rămas înregistrările lor, ceea ce e bine pentru cine are acces la Internet, însă ce ne facem cu cei mai în vîrstă care nu au tangență cu tehnologia? Sînt destui bătrîni care nu au nici casetofon, nici cdplayer. Tot de la un preot trebuie să asculte predici și învățături. Și nu prea cred că doar predica duminicală este suficientă, oamenii au nevoie de mult mai mult decît atît. Au nevoie să studieze Noul Testament, să li se explice unele lucruri mai greu de înțeles. Deci pentru asta trebuie să existe program extra dedicat nevoii creștinilor de a-și însuși mai bine credința.

Da, sînt nostalgic cînd îmi amintesc de Părintele Galeriu, de Părintele Teofil Pîrîian, de Părintele Coman (care mai apare pe la emisiuni) șamd... Nu l-am prins pe Părintele Stăniloae din păcate. În anii ăștia triști însă, cînd merg pe la conferințe de obicei plec de acolo cu sentimentul că am pierdut timpul și nici nu-mi vine să mai încerc și altădată. Mai degrabă citesc ceva de caliate sau reascult discursurile regretaților de odinioară.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 14.04.2011 at 10:14:15.
Reply With Quote