Am mai făcut un test creștin ortodox și nu e nevoie nici măcar de hârtie, in, cânepă, sau alt material ce ține apa, ci doar de apă și două metale, Cu și Al, sub formă de folie sau tablă, sau tablă de cupru pe care se lipește pe o parte folie de aluminiu sau viceversa.
Un strat va fi format din Cu, Apă, Al ce nu atinge Cu, și apoi iarăși Cu, Apă, Al, și așa mai departe, astfel încât Al unui strat să atingă Cu stratului următor.
Tensiunea unui strat ce se poate măsura la 20 grade Celsius, este de 0,5V iar curentul la o suprafață de 5cm patrați este între 0,05-0,10A care crește cu suprafața și cu temperatura spre 0,2A.
Deci putem imagina un generator-baterie solară, formată din straturi așa fel încât apele dintre straturi nu se ating între ele dar ating o suprafață cât mai mare a stratului. Apa ar trebui să nu curgă afară dintre straturi, și să se mențină la același nivel. Iar culoarea neagră a generatorului-baterie și a locurilor unde luminează soarele, ar face să crească temperatura și astfel să crească și curentul tortulețului adică puterea care poate fi consumată.
Dacă am folosi și niște celule solare cum există pe piață, sau niște fotodiode montate în focarele unor mici parabole, am putea construi simplu, un panou solar foarte ieftin și foarte eficient cumulând efectele.
De exemplu, am putea pune straturile vertical pe un suport negru iar apa între straturi ar fi umplută până la un anumit nivel, putând fi astfel controlat mereu nivelul, iar soarele ar încălzi printr-o sticlă pusă deasupra apa dintre straturi mărind curentul adică puterea bateriei.
Nu am găsit tablă sau folie de cupru, în magazine, dar am văzut că sunt firme care vând așa ceva.
Ieri abea am scăpat de diavolul slavei deșarte... care era să mă înghită complet, căci mă visam că-mi fac de cap în fel și chip... cu tot felul de femele... dar dragostea curată nu caută ale sale, nu caută cu entuziasm pătimaș ca să-și împlinească voia sa ci zice:
Doamne, facă-se după cum Tu voiești cu ale Tale... și nu după vicleana și ascunsa voie hoață a mea de sine însumi ca să-ți pun pe cap coroana de electroni programați: aplauze, femei frumușele, puteresuri, trândăveseli, banimite, minciuni părelnice, vise pripite, averîsuri, pironii, planuri ispititor pismașe și răzbunătoare, priviri urâcioase, vorbe rele și trufașe adică nu după cum vrea unelțica răutății și a lepădării de Dumnezeu.
Last edited by vsovivi; 14.04.2011 at 11:31:31.
|