View Single Post
Vechi 14.04.2011, 21:55:32
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Nu dati cu pietre inainte de a citi

Pentru mine acesta este un punct sensibil.
Apropiindu-ma eu mai mult de credinta(?) de la o vreme- am cautat si eu sa cresc in cunostinte. Penibil sau nu, Internetul mi-a oferit multe invataturi (pentru alt fir de discutie- ofera prea mult, dar asa e si in viata=- si acolo trebuie discernamant, nu numai la calculator). Lectii de religie in scoala nu am avut, deci am ajuns entuziasta la biserica, prin facultate. Acum ce sa spun: biserica mare, in Bucuresti- l-am auzit vorbind pe pr. Galriu si am fost impresionata de ceea ce spunea, dar a fost de cateva ori... poate nu imi venise vremea. In rest- am participat la catehezele sustinute de Pr. Bordasiu- avea un discurs mai simplu si mai modern, am invatat lucrurile de baza, dar atat. ABC- ul practic acolo l-am invatat.
Si iata-ma si in prezent: vad la prietenii si la colegii mei ca exista nevoie de catehizare pentru oamni maturi, nu numai pentru adolescenti si copii, de mai mult si mai"tehnic" decat ceea ce afli la predica; si de comunicare in ceea ce priveste viata religioasa; parintele duhovnic sau alti preoti iti pot oferi raspunsuri la intrebari punctuale, dar cum ajungi sa te intrebi? Cum ajungi pana la punctul in care iti dai seama de nimicnicia cunostintelor tale? Eu am avut senzatia ca ma aflu in fata unei mari, a unei intregi vieti- si a fost ingrozitor, parca m-am trezit din coma! Si asta in conditiile in care am avut toata viata credinta, fara fite atee/agnostice/ new- ageiste!
Ii rog pe cei care stiu unde se fac in Bucuresti cateheze pentru adulti, sa posteze aici informatiile, poate or mai fi si altii ca mine si ne-om folosi de ele!
Reply With Quote