View Single Post
Vechi 15.04.2011, 00:38:29
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
Pe care crestini ??????
Pe noi care numai cu numele suntem ??
pe noi care mintim de milioane de ori ca sa ne aratam ca suntem crestini, crezInd ca daca noi marturisim ca suntem crestini si unul si altul aude ce spunem chear si suntem,
Undei dragostea noastra ???
Undei rabdarea care duce la mIntuire ''''????
Undei ascultarea porunci Lui Hristos care spune Iubitiva unii pe altii pre cum si Eu vam iubit pe voi. Drept dovada ca sa dat sa fie rastignit pt. noi ca sa arate cIt de mult a iubit zidire mIinilor Lui.
Cum putem sa ridicam ochi nostri spre cer sa privim spre Dumnezeu stiind ca mintim si cum sa ne ubeasca lumea daca noi nu facem fapte demne de dragostea Lui Hristos .
Da, Ioan, amare lucruri spui, cu miez de adevar inlauntrul lor.

Dar tot la fel de adevarat este ca:
Suntem imbracati in Hristos prin Sfanta Taina a Botezului. (Asadar, dincolo de nevrednicia noastra, nu suntem crestini doar cu numele.)
Da, mintim, eu mint, eu unul recunosc. Dar tot atat de adevarat e ca, prin marea mila a Domnului, prin ocrotirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, prin protectia Sfintilor si a Ingerului meu pazitor: atunci cand realizez ca mint ma tulbur in sinea mea, imi e rusine, regret, caut deindata la Domnul si spun simplu, romaneste: Iarta-ma, Doamne! Apoi recunosc si public, ca acum, aici. Da, mintim, si deindata regretam si ne silim sa NU mai mintim, cu nadejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
Daca noi marturisim ca suntem crestini, acest lucru poate lucra in sufletul altuia, dupa inima lui, roade bune. De cand am inteles asta, nu ma mai feresc sa imi fac semnul Sfintei Cruci atunci cand sunt in public. Marturisesc, astfel.
Unde e dragostea noastra? Peste tot unde urmam poruncile Mantuitorului. Atat cat poate fiecare. Fie si o privire. Sau un oftat. Sau un semn al Crucii. Iata unde e dragostea noastra. Este!
Rabdare fiecare avem, dupa puteri si dupa har. Ia aminte ca azi ai avut multa rabdare. Macar cat ne-ai scris aici, amar dar din inima. Rabdare s-a chemat.

Oh, daca am face mereu fapte demne de dragostea lui Hristos, cum zici, lumea nu ne-ar iubi, ci ne-ar rastigni de-a dreptul. Amin.
Reply With Quote