Stiu ca ai dreptate si tot asa gandesc si eu: daca aflu despre un lucru daunator simt ca am o responsabilitate de a impartasi informatia si altora ca sa stie si sa se fereasca.
Dar vezi tu ... asa cum poti, spre exemplu, sa le vorbesti oamenilor - care nu sunt dispusi sa asculte sau nu-i intereseaza - despre credinta ortodoxa la nesfarsit si nu te vor lua in seama, asa e si in cazul acesta.
[Nu e cea mai potrivita analogie, desigur.]
Am avut, spre exemplu, discutii aprinse pe tema vietii nesanatoase cu un cumnat. Era chiar foarte deranjat ca-i trimit email-uri cu prostii (in opinia lui), parerea lui fiind ca oricum murim la un moment dat asa ca ce mai conteaza?
Si asa mi-am dat seama ca am gresit. Nu trimiteam des mesaje de acest gen, dar nu ma gandisem ca pot deranja.
De aceea acum trimit doar persoanelor despre care stiu ca gandesc la fel ca mine. Celorlalti doar foarte, foarte rar cate un mesaj cu adevarat important.
Spuneam ca nu trebuie sa facem din asta o obsesie, ci sa avem o atitudine de mijloc pentru ca apoi putem avea ganduri negative sau sa devenim din ce in ce mai speriati de faptul ca tot soiul de substante periculoase ne invadeaza viata.
Substantele astea patrund peste tot, din pacate

.
Dar noi sa ne ferim cat putem si sa ne punem nadejdea in Hristos.
Sa nu uitam sa facem Sfanta Cruce deasupra mancarii si apei (acest sfat l-am gasit la Parintele Arsenie Boca si a fost intarit si de parintele la care ma spovedesc).
PS: Am uitat sa-ti multumesc!
Citind unul din mesajele tale (acum vreo luna, cred) am aflat despre sapunurile si samponul solid Galador. Sunt super, imi plac foarte mult! Samponul e chiar nemaipomenit. Parului meu ii merge foarte bine cu el si parca si-a revenit dintr-o lunga boala: nu mai este uscat, nu se mai electrizeaza, si-a recapatat stralucirea, se ingrasa mult mai lent, arata sanatos. Sotul meu era sceptic in privinta samponului si nu a vrut sa-l foloseasca, dar s-a intamplat sa se termine Head&Shoulders (si sa nu observam ca nu mai este) si atunci a fost nevoit sa se spele cu samponul Galador. Si la el a ramas de atunci!
N-am niciun interes sa fac reclama, noua chiar ni s-a potrivit foarte bine acest sampon solid.