Citat:
În prealabil postat de glykys
MariS, MariS, au trecut atatea nopti peste polemica ta, a sters-o si adminul, dar din inima ta nu stiu daca s-a sters. Eu, la putinii mei ani, am invatat ca nu stiu nimic si, ca atare, nu e chiar nimerit sa pun etichete... Fireste, asta am invatat-o numai in teorie, ca in practica, lucurile se vad chiar din acest mesaj. Iarta-i pe cei care te-au facut iubaret relativist sau mai stiu eu cum... Daca te consoleaza, eu nu cred ca esti asa, ci un om bun si sensibil, caruia ii pasa de semenii sai si, mai ales, care nu deschide gura (foloseste tastatura) aiurea in tramvai. Trebuie sa fim si corecti (cu sensul de drepti, rigoristi), dar si buni (iubitori). E greu sa gasesti un echilibru intre cele doua. Avem si noi parinti din cele doua categorii. In ce tabara il bagi pe parintele Cleopa? Dar pe par. Teofil? Poti spune ca unul este mai mare decat altul?
|
Draga glykys, nu m-ai inteles. Eu nu ma plang, acei termeni cu care am fost catalogat nu ma supara, nimic legat de catalogarea mea nu ma supara. Am mai spus ca nu fac altceva decat sa pun pietricele inaintea unei carute ce tinde s-o ia la vale. Nu te mai uita la persoana mea ca e neimportanta, sunt senin, impacat, cu toti cei care mi-au spus asa, pe Mihnea il consider prieten, pe zaharia nu-mi permit sa-l consider asa ca imi trebuie acceptul lui, dar il vad ca frate intru Hristos, mai corect ca mine, intr-adevar, dar nu cred ca ma uraste. In sinea lui, probabil, ca m-a iertat si tot in sinea sa, probabil, si-a cerut si iertare. Mi-ai pus oglinda in fata atunci cand cu incidentul si bine ai facut, dar, pentru o clipa am crezut ca ai s-o intorci si spre partea cealalta. Nu ai facut-o si cred ca ai procedat "corect". Bunica ta ar fi facut-o, asa cred eu. Mi-ar fi placut sa o cunosc. Dumnezeu s-o odihneasca cu dreptii!
Har, smerenie si jertfa de sine.