View Single Post
Vechi 15.04.2011, 17:24:51
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Când vizităm o mânăstire sau o biserică și ni se vorbește despre lâcașul de cult la loc de cinste între datele despre acesta sunt ctitorii și grupul de restauratori și pictori care au muncit pentru împrospătarea sau pictarea lui aceștia fiind pomeniți de către Sfânta Biserică pentru lucrarea lor.

Cum ar trebui să fie acei care fac astfel de lucrări? Ar trebui să fie oameni religioși sau niște executanți care își fac serviciul pentru bani?
Ar trebui ei să țină posturile, să se spovedească, să nu fumeste, să nu bea băuturi alcolice, să facă măcar o cruce când intră într-o biserică?

Dacă o persoană care fregventează biserica, postește, se spovedește și împărtășește face mâncare de dulce în post (inclusiv mercurea și vinerea și în săptămâna mare) pentru astfel de lucrători cu binecuvântarea preotului, se consideră a fi părtașă la păcatul nepostirii?
Sigur, eu cred ca trebuie sa fie un bun crestin. Dar eu n-as aprecia un bun crestin dupa semne exterioare, ca asa si fariseii sunt cei mai buni crestini, dar nici n-as accepta ca vicii si pacate vizibile sa fie trecute cu vederea. A aprecia daca un crestin e adevarat sau fals nu tine de aspecte exterioare, ci de cele interioare, dar si a spune ca e pacatos putem gresi daca ne luam tot numai dupa aspecte exterioare. Dumnezeu se uita la inima noastra, nu la exteriorul nostru, caci atunci ar fi fost foarte multumit de farisei si carturari. Ori tocmai acestia L-au rastignit.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote