View Single Post
Vechi 17.04.2011, 15:15:23
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
http://www.ursula-sandner.com/?p=2134
"Gândirea pozitivă are o energie fabuloasă, de o putere extraordinară. Gândirea pozitivă atrage numai lucruri pozitive, bucurie, fericire, sănătate. Înlocuiți gândurile negative cu gânduri pozitive și astfel veți alunga nefericirile din viața voastră."

Citesc o carte de Emile Coue "Autocontrol prin sugestie constienta"
doresc sa aflu daca metoda este neortodoxa deoarece se refera la un fel de hipnoza constienta.

Autorul explica in cartea lui cum ca sugestia "ma simt bine" te face sa te simti intradevar bine,iar sugestia "imi trece " face sa treaca o durere . Stiind ca doar Dumnezeu are aceasta putere ma intreb si va intreb pe voi eventual un preot daca metoda este sau nu "ortodoxa".

Tot urcusul spiritual,
din partea nevoitorului este sugestie si autosugestie
iar din partea lui Dumnezeu binecuvatare si ajutor.

Aceasta nu-i micsoreaza cu nimic autencitatea sau forta.

Cuvantul 'autosugestie' poate fi o mare piedica pentru unii.

Acesta este balamat pentru ca lasa impresia de 'falsificare a realitatii'.

Oricum, pentru ca nu cunoastem Adevarul, prin toate mintile realitatea este falsificata.

Autosugestia pozitiva indreapta usor mintea catre ceea ce este intradevar realitatea.

Fara autosugestie nu am putea sa facem sarcini simple sau sa depasim obstacole facile.
Este modul in care ne incurajam pe noi insine, ne mobilizam si credem in izbanda.

O autosugestie pozitiva, eficace este laudabila pentru ca descatuseaza virtuti.

"Crede!" - este o sugestie.
Daca spui "Vreau sa cred!" este o autosugestie.

Nicio virtute nu poate fi cultivata fara autosugestie.

Cand prin autosugestie iti doresti sa fii mai bun sau sa faci lumea mai buna si luminoasa, atunci urmeaza-ti instinctul interior.

Daca prin autosugetie se doresc doar lucruri si realizari lumesti, nu se ajunge la Libertate si Adevar.
Reply With Quote