View Single Post
Vechi 18.04.2011, 10:56:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de addavv Vezi mesajul
La nastere bebelusii au doar pacatul stramosesc.
Acesta este "sters" la botez. Bebelusul nu are pacate personale, sufletul sau este pur dupa botez. De aceea, daca Dumnezeu hotaraste sa-l ia devreme din viata aceasta, cand are doar cateva luni (de exemplu), cu siguranta va merge in Rai.

Nu stiu daca e corect sa spunem despre un copilas care a murit ca este inger. Pentru ca ingerii sunt altfel decat noi (din ziarul "Lumina": http://www.ziarullumina.ro/articole;...i-ingerii.html )

Oare sa ma fi grabit eu sa-l fi numit sfant pe acel copilas? Cert e ca am vrut sa spun ca a ajuns in Rai cu siguranta si de acolo se va putea ruga pentru familia lui.
Prin sfant eu inteleg o persoana care dupa moarte, merge in Rai (fie a fost un om cu viata sfanta, fie martir, fie o mama care moare pe masa de nastere, fie un prunc care moare la cateva luni). Dar nu stiu, poate gresesc, nu stiu care e definitia corecta din punct de vedere teologic.
Multumesc pt lamuriri!
Nu,tu nu ai afirmat nimic despre ingeri,am adaugat eu acest amanunt deoarece am citit de pe forum,din credintele unor mamici nefericite...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote