Citat:
În prealabil postat de MariaB
casatoria in Biserica Ortodoxa se poate face
de la BC, italianul nu poate sa primeasca dezlegare pe nicio suma de bani, penutre ca nu exista asa ceva
se poate stabnili eventual faptul ca nu a fost valida casatoria - si ea se anuleaza (divort nu exista)
|
Tu vorbesti serios? Se poate face fara a avea anularea primei casatorii? Adica tu ( din cate stiu esti catolica) recomanzi altora sa se casatoreasca la ortodocsi cu toate ca stii ( sau ar trebui sa stii) ca daca casatoria lui anterioara este considerata valida, casatoria la ortodocsi este nula in fata lui DUmnezeu, indiferent de ce spune BO?
Daca prima lui casatorie a fost un aranjament din diferite motive, nu a fost bazata pe dragoste, sansa sa fie declarata nula este mare.
Deci, daca se iubesc ea va astepta anularea, de bani nici nu se pune problema, iar daca au dat peste cineva cu pretentii dubioase, trebuie reclamat urgent. Repet: nu se platesc bani pt anulare, asta ca sa fie clar!
Eu daca as cunoaste vreun preot catolic dubios l-as reclama urgent, n-as sta pe ganduri.
Inca ceva: orice proces de anulare a casatoriei durueaza minim 2 ani, in functie de situatie.
Eu cunosc un preot care face parte din tribunalul Bisericesc, ma informez, nu vorbesc asa cum se practica pe acest forum, sa dezinformez lumea.