Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 19.04.2011, 11:48:47
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
S-ar putea sa spunem acelasi lucru dar sa explicam diferit. Raiul si Iadul nu sunt locuri materiale, bineinteles, dar sunt locuri in lumea cealalta, diferita de a noastra, cu alte dimensiuni. Uite un articol aici, de exemplu: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...are-69167.html
E logic ca e si un fel de loc (repet, nu in acceptiunea pamanteasca), din moment ce sufletele sunt duse acolo, iar acolo se afla in comuniune cu alte suflete. Doar stare am intalnit pe site-uri ezoterice, dar ei au notiuni diferite despre cum e viata de dupa, cum sunt sufletele, etc.
Iar dupa marea judecata primesc sufletele si trupuri.
Corect. Exact asta am spus și eu. Termenul "stare" este luat din fizică (și chimie), nu are de-a face cu ezotericii (nu citesc și nu mă interesează așa ceva). Evident că după a doua venire a lui Hristos în Slavă, vom învia cu trupurile, dar cu trupuri asemenea cu ale lui Hristos de după Înviere.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu si acum sunt sceptic in legatura cu teoria realtivitatii, am mai discutat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...+relativitatii
Einstein era adeptul panteismului, la fel ca cel ce l-a influentat, Spinoza. In panteism divinitatea face parte din lumea creata, pare ca Einstein a incercat sa introduca notiuni din lumea cealalta in lumea noastra, finita (parerea mea).
Einstein era un evreu a cărui familie devenise catolică, din câte știu eu. Din lucrările lui se întrevede un om care crede în Dumnezeu. Care-i exact forma credinței lui, nu știu. Dumnezeu știe. Spinoza, era tot evreu, de credință mozaică (parcă). Nu cred că are vreo relevanță în cazul de față.
Deocamdată toate experimentele și măsurătorile verifică Teoria Relativității restrânse, iar ca și caz particular legea gravitației lui Newton. Până se va găsi o dovadă contrară, această teorie are valoare de rezultat. Până la urmă nici Newton nu era ortodox, dar asta nu infirmă legea gravitației.
Oricum, nu despre asta era vorba. Era doar un mod plastic de a imagina o dimensiune nouă... Poate nereușit...

Last edited by luciand; 19.04.2011 at 11:51:04.
Reply With Quote