View Single Post
Vechi 19.04.2011, 12:04:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Homosexualitatea e distructivă dar cred că ei trebuie lăsați să facă ce vor, cu excepția adoptării copiilor.
Exact. Asta am spus si eu. In casa lor pot sa faca ce vor cum vor insa sa nu se manifeste in public si bineinteles sa nu li se permita adoptia copiilor.

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Din punct de vedere creștin, homosexualitatea nu e cu mult mai rea decât heterosexualitatea, adică sunt pofte necurate a căror împlinire aduce osânda veșnică.
"Poftele necurate" sunt perversiunile sexuale (abaterile de la firesc) si curvia, preacurvia (chiar daca activitatea sexuala se face normal, cu organele genitale).

In Teologia ortodoxa crestina, Dumnezeu binecuvinteaza unirea deplina a sotilor (sufleteasca si trupeasca) in Sfanta Taina a Casatoriei.
Dorinta sexuala fireasca a sotilor, urmare a iubirii reciproce dintre ei, nu este rea, asa ne-a facut Dumnezeu, insa ea trebuie implinita corespunzator in taina casatoriei.

Daca dorinta sexuala ar fi rea, atunci si copii ar fi rai caci din ceva rau nu poate iesi ceva bun. Daca relatiile sexuale normale (firesti) in cadrul familiei ar fi rele, atunci Biserica ar recomanda numai "fecundari in vitro" sa scape famiile de "raul asta sexual". Daca dorinta sexuala ar fi rea, cum ar binecuvanta Dumnezeu unirea trupeasca a sotilor? Cu poate Dumnezeu sa binecuvinteze ceva rau?

Scopul casatoriei este mantuirea sotilor, iar activiteatea sexuala normala in cadrul familiei face parte din unirea deplina a sotilor (sufleteasca si trupeasca) iar rodul acesti uniri depline in iubire sunt pruncii. Aceasta este teologia ortodoxa crestina (vezi Parintele Dumintru Staniloae).

Last edited by Eugen7; 19.04.2011 at 12:08:46.
Reply With Quote