pentru Catalin - continuare
Iata cum s-a facut demonizarea autorului, prin inchinarea la idoli si astfel prin lepadarea de Hristos! Si inca arata foarte clar in carte ca doar cei care se inchina idolilor prin practici yoga, tehnici oculte sau prin pacatele lor dau putere diavolului asupra lor, pentru ca altfel, asupra omului care se inchina lui Iisus si se fereste de pacat, nu are ce sa ii faca diavolul pentru ca nu are drepturi asupra lui. Si descrie foarte bine cum arata puterea primita de la diavol, putere care nu are nici in clin nici in maneca cu puterea harismaticilor, harismatic fiind chiar calugarul Paisie, Porfirie etc. Totul este descris foarte bine in carte. Cine are ochi vede, cine insa vrea sa le amestece pe toate, le amesteca in continuare.
Penticostalii si catolicii se inchina lui Iisus, si ca orice crestin, incearca sa duca o viata cat mai departe de pacat, asa ca nu dau nici o putere diavolului asupra lor avand in vedere ca nu i se inchina lui, diavolului, sau idolilor, ci inchinarea o aduc lui Hristos. Iar puterea harismaticilor catolici si protestanti nu este diferita de cea a calugarului Paisie. Din cate scrie in carte, Paisie era un mare harismatic care ii intrecea de departe pe toti ceilalti din jurul sau. Si vorbea si in limbi, asa ca aceasta harisma exista si la unii ortodocsi.
Uite ce am gasit in capitolul sugerat de tine spre lectura scris de Serafim Rose:
"Doi pastori protestanti s-au dus la o adunare de rugăciune "harismatică" ce avea loc într-o biserică presbiteriană din Hollywood. "Mai înainte am căzut amândoi de acord ca, de îndată ce vom auzi pe primul ins vorbind în limbi, să ne rugăm amândoi cam asa: "Doamne, dacă acest dar este de la Tine, binecuvântează pe fratele, iar dacă nu este, fă-l să înceteze si să nu mai poată vorbi în limbi în prezenta noastră".
Întrunirea s-a deschis cu rugăciunea unui tânăr, după care toti au putut începe să se roage. O femeie a început să se roage într-o limbă străină, fluent si fără nici o ezitare. Nimeni nu a tradus. Părintele B. si cu mine am început să ne rugăm în taină asa cum conveniserăm. Si ce s-a întâmplat? Nu a mai vorbit nimeni în limbi, desi în grupul acela toti, cu exceptia unui arhitect, vorbeau curent în limbi necunoscute". (Koch, p. 15). Să nu pierdem din vedere că, în lipsa solidaritătii de credintă de tip mediumistic, fenomenul nu se manifestă."
In urma cu ceva timp mi-ai dat sa citesc exact acelasi lucru doar ca cei doi nu erau pastori protestanti ci penticostali convertiti ulterior la Ortodoxie. Aceeasi poveste sub alta forma. Si desi Serafim Rose crede ca nu exista Har in afara Bisericii Ortodoxe, vrea sa convinga ca acei protestanti au avut totusi rugaciune plina de Har dumnezeiesc cu care au facut sa se opreasca vorbirea in limbi care nu era de la Duhul Sfant ci de la cine stie ce alt duh? Cum se poate asa ceva? Pai protestantii (conservatori) au Har sau nu? Daca da, inseamna ca teoria Harului doar in Biserica Ortodoxa pica, daca nu, cu ce putere au oprit ei vorbirea in limbi daca nu cu cea a Harului? Iarasi lucreaza satana impotriva lui insusi? Sau cand ne convine, au si ceilalti Har, iar cand nu ne mai convine, nu mai au?
Iata de ce nu am deloc incredere in povestioarele astea, si in general, din cauza acestui mod oportunist de gandire, Serafim Rose nu mi-a inspirat niciodata incredere, ca nu-i prima oara ca citesc din cele scrise de el. Pe cat de veridic este ceea ce a scris grecul in cartea despre yoga si calugarul Paisie, pe atat de neveridic simt scrierile lui Serafim Rose.
Last edited by Adriana3; 20.04.2011 at 10:29:09.
|