View Single Post
Vechi 20.04.2011, 12:42:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Catalin,

Din moment ce, conform celor ce crezi tu si anume, nu exista Har in afara Bisericii Ortodoxe, cu ce putere atunci, acesti pastori neoprotestanti isi dau seama ca acei harismatici ar fi posedati din moment ce inclusiv ei, neoprotestantii, se inchina la idoli si nu adevaratului Hristos (conform credintei tale ca Harul nu ar fi decat la ortodocsi)? Cei care cred ca Harul se afla doar la ortodocsi ii acuza de idolatrie pe toti ceilalti, catolici si (neo)protestanti, ii acuza ca Hristos la care se inchina ei nu este cel adevarat ci un idol, rod al imaginatiei lor. Ti-ai exprimat de nenumarate ori acest punct de vedere. Cum atunci pui baza pe ceea ce zice un idolatru? Este ca si cum un yoghin ar veni sa iti spuna tie cine este posedat si cine nu, il crezi deci?
Adriana, penticostalii au mai mari probleme decat alti neoprotestanti, pentru ca altii nu cheama duhuri si lucreaza cu ele, ca in religiile pagane.
Desi nu e cazul unei comparatii, chiar si vrajitoarele care lucreaza cu magia alba spun ca vrajitoarele care lucreaza cu magia neagra lucreaza cu ingerii cazuti. Nu tine de har, tine de capul pe care il are orice om si poate astfel sa inteleaga.
Cred ca ai inteles gresit, toti din toate religiile sunt oameni, chiar si ateii sau satanistii. Nu am spus ca neoprotestantii sunt idolatrii, ci au erezii. Ereticii sunt altceva decat paganii. Eu nu am asa mult timp, cred ca cel mai usor e sa o rogi si pe sora ta sa iti explice unele lucruri, pentru ca ai foarte multe nelamuriri si nu le poti afla doar de pe forum.