Subiect: Pedeapsa
View Single Post
Vechi 20.04.2011, 12:58:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Din ce spuneti eu inteleg urmatoarele aspecte(sa ma corectati unde gresesc):faptul ca acel Papa s-a rugat pentru un pagan a fost o exceptie si nu o regula din moment ce Cel de Sus i-a solicitat sa nu se mai repete.Inainte de Judecata Finala se poate schimba situatia unui suflet prin mijlocirea celor vii.Cui se aplica acesta regula?Tuturor celor din Iad sau numai unora dintre ei?Cum se face diferenta?

Un om moare si sufletul sau ajunge la Cel de Sus.Inteleg ca dvs spuneti ca de acolo acel suflet,inainte de Judecata finala,poate ajunge in Iad sau in Rai.Desi el ajunge acolo in baza hotaraii Celui de Sus,omul de pe pamint,desi pacatos,poate schimba decizia Celui fara de pacat si determina schimbarea sortii acelui suflet.Asta nu afecteza judecata Celui de Sus?Este ca si cum as spune ,,Esti drept dar ai mila de el desi merita tot ce i-ai dat".Intrebare:credeti ca Cel de Sus nu stie exact cat merita fiecare?Este nevoie sa-i spuna cineva anume?Daca eu solicit mila pt acel pacatos este ca si cum as spune ca Cel de Sus nu a avut mila fata de EL,poate a fost prea aspru.
Scuze, nu am avut timp sa raspund pana acum.
Sfanta Tecla e din timpul Apostolilor, sfantul Grigorie cateva secole mai tarziu. Dumnezeu i-a spus sa nu se mai roage pentru cei adormiti pagani, nu pentru toti. Biserica (Ortodoxa) se roaga doar pentru cei ce au Botezul. Nu se roaga pentru cei ce sunt in afara ortodoxiei (pentru ca nu considera ca au Botezul cu Duhul Sfant), dar nici pentru cei ce nu au fost Botezati, de exemplu bebelusii morti nebotezati. De asemenea, nu se roaga pentru cei ce s-au sinucis, regula ar fi si pentru cei ce au murit in pacate grele si nu s-au spovedit sau impartasit, dar azi nu se mai stie asta cand moare cineva, ce a facut. Credinciosii se pot ruga in particular.

In legatura cu rugaciunea, de aceea am scris ca e la fel cu rugaciunea unul pentru altul. Aici punem de fapt problema de ce este rugaciunea. Vezi si cum Avraam l-a rugat pe Dumnezeu pentru Lot in cazul Sodomei si Gomorei.
Reply With Quote