View Single Post
Vechi 20.04.2011, 13:54:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, imi pare rau, pare ca tu nu ai inteles aproape nimic din crestinism si esti intr-o mare confuzie. Ai spus ca ai o sora calugarita, de ce nu o rogi sa iti explice ea, ca presupun ca nu are aceleasi erori. Ca vad ca tu nu crezi pe nimeni chiar daca e sfant si orice citesti intelegi tot ce vrei tu. E bine sa ne smerim, sa nu credem ca am ajuns mai mari decat sfintii desi nici macar n-am inceput.
Desi am vorbit chiar de la inceputul venirii tale pe forum, nu ai inteles care este lucrarea ingerilor cazuti, si ca aceasta era lupta principala in crestinism. Desi eram cam 3-4 persoane care ti-am explicat despre ispitele si atacurile vrajmasului tu tot ce vroiai intelegeai.
Iti repet, asa cum poti citi in vietile sfintilor, pateric, etc., ingerul cazut ataca pe orice om. Poate duce in ratacire inclusiv pe un calugar sau cineva care se roaga tot timpul, ca Arie. Pe cei crescuti in sfintenie ii ataca mai mult.
Despre penticostali poti citi ce i-am scris lui vineri13. Confunzi harismele de la Duhul Sfant cu puterile de la demoni, iar apoi spui ca daca cineva nu le recunoaste e hula. Nu, hula e sa spui ca lucrarea demonului e lucrarea Duhului Sfant.
Poti citi si ce spune Parintele Paisie despre ecumenisti, despre catolici si neoprotestanti.
Despre ecumenisti a spus: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."

Scuze ca te iau putin mai tare, dar am observat ca in cazul unei discutii linistite nu ai dorinta sa afli altceva decat ceea ce stii.
Catalin,

Exista doua categorii de oameni, unii care vorbesc din practica si altii care fac doar teorie fara sa fi trait personal ceea ce spun.

In toate exemplele celor care au trait in practica cele spuse, cum este si cazul cartii cu yoga si parintele Paisie, si in alte cazuri chiar din Pateric si de unde vrei tu, lucrurile stau asa cum am zis mereu, pentru ca nu numai ca am vazut pe propria piele ca asa stau lucrurile, dar le-am citit si la toti cei dinaintea mea, la sfinti si la cei mai putin sfinti: diavolul are putere doar asupra celor care ii dau drepturi asupra lor prin pacatele savarsite sau prin practici de invocare a diavolului, fie direct, fie prin practici oculte, fie prin inchinarea la idoli in spatele caruia diavolul se ascunde. Si fuge mancand pamantul de cei care il cheama in rugaciune pe Iisus sau pe vreun sfant, mai ales pe Sfanta Fecioara.

In schimb, in exemplele celor care nu au trait in mod direct cele pe care le povestesc ci doar duc mai departe povesti auzite de la altii, adevarul se denatureaza si asa apar tot felul de afirmatii care mai de care, ca si cea in care spui (citind de la alti bine-nteles ca doar nu ai trait tu asa ceva pe propria piele) ca diavolul ar imita minunile lui Dumnezeu. Pai in cazul asta te intreb: daca un om pe care l-ai vazut ca s-a nascut intr-o familie din satul/orasul tau, incepe la un moment dat sa se proclame pe sine insusi Dumnezeu, sa se proclame fiu al lui Dumnezeu desi tu stii ca Dumnezeu este unul singur si ai invatat despre El mic copil si cunosti si pastrezi legile date de Dumnezeu prin profeti si sfinti, deci daca vine un om care iti spune ca de fapt El este Fiul lui Dumnezeu, si ca dovada ca tot ceea ce spune El este adevarat, incepe sa faca vindecari miraculoase si sa faca exorcizari, si asta chiar cu pretul incalcarii legii lui Dumnezeu primite din strabuni si pastrate cu sfintenie pana in zilele in care traiesti tu, ce ii vei spune unui astfel de om? Ca face minunile cu ajutorul satanei, asa-i? Ei iata ca, dupa logica ta, pe buna dreptate i-au raspuns asa lui Iisus invatatii si fariseii! Si era pacat impotriva Duhului Sfant tocmai pentru ca numai Duhul Sfant putea sa faca acele opere iar evreii stiau asta de la mic pana la mare! Stiau ca numai un om placut lui Dumnezeu putea avea acele puteri pe care le avea Iisus. Iar intre toti oamenii placuti lui Dumnezeu niciunul nu le avusese chiar atat de mari, asta i-a incredintat ca Iisus era Mesia. Tu vii insa acum sa zici ca de fapt, tot ceea ce a facut Iisus poate face si diavolul. De unde stii atunci ca Iisus a fost intr-adevar Dumnezeu si nu un impostor care a lucrat cu putere satanica, asa cum au zis invatatii si preotii lui Dumnezeu din acele timpuri? Daca tu erai in acele timpuri, de unde ai fi stiut ca minunile erau de la Dumnezeu in acele conditii?

Revenind, Serafim Rose ar fi putut atat de usor sa mearga personal in reuniunile harismaticilor si sa dovedeasca practic faptul ca, in prezenta lui, nu mai poate vorbi nimeni in limbi, in loc sa vehiculeze povestea celor doi neoprotestanti. De ce nu a facut-o? Si la fel si cu toti cei care fac tot felul de teorii fara sa fi demonstrat in practica absolut nimic. Din teoria lor reiese ca este extrem de simplu de demonstrat, si totusi nimeni nu demonstreaza nimic. De ce? Daca au cu ei adevarul, pai sa-l puna in practica si sa dea lucrurile pe fata, nu sa stea sa vehiculeze povesti auzite de la altii, si inca de la cei pe care ii considera total lipsiti de Har! Pai cu de astea cu siguranta ca nu ai cum sa ma convingi. Ba chiar imi este foarte clar de ce tu vezi una si eu alta, pentru ca tu vezi teoriile nesustinute de practica, in timp ce eu vad intai practica si apoi concluziile desprinse din ea.

Last edited by Adriana3; 20.04.2011 at 14:01:24.