View Single Post
Vechi 20.04.2011, 14:15:17
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, penticostalii au mai mari probleme decat alti neoprotestanti, pentru ca altii nu cheama duhuri si lucreaza cu ele, ca in religiile pagane.
Desi nu e cazul unei comparatii, chiar si vrajitoarele care lucreaza cu magia alba spun ca vrajitoarele care lucreaza cu magia neagra lucreaza cu ingerii cazuti. Nu tine de har, tine de capul pe care il are orice om si poate astfel sa inteleaga.
Cred ca ai inteles gresit, toti din toate religiile sunt oameni, chiar si ateii sau satanistii. Nu am spus ca neoprotestantii sunt idolatrii, ci au erezii. Ereticii sunt altceva decat paganii. Eu nu am asa mult timp, cred ca cel mai usor e sa o rogi si pe sora ta sa iti explice unele lucruri, pentru ca ai foarte multe nelamuriri si nu le poti afla doar de pe forum.
Sa o rog pe sora mea sa imi explice? Cred ca glumesti! Ea care era convinsa ca in piata in Romania nu se mai gaseste mancare de cumparat pentru ca asa i s-a spus in manastire, si tu vrei sa o intreb pe ea? Ea care nici macar nu stia ca toate cardurile bancare din Romania au chipuri, asa ca vorbea inversunata ca in chip ar fi diavolul pentru ca asa i s-a spus, si apoi, cand i-am spus ca si ea a avut card bancar cu chip, a inceput sa ma contrazica (la telefon) cum ca un card bancar nu ar avea chip, desi ea nu mai are asa ceva de cand a intrat in manastire? Pai eu de-abia astept sa ii rememorez cum arata un card bancar romanesc, cu prima ocazie ca ajung la ea, ca sa vada ca s-a folosit de chip fara probleme cat era inca "in lume" si nu este insemnata de diavol pentru asta! Daca tu vrei sa ma lamuresc de adevar de la cei care inghit tot ceea ce li se da fara sa faca nici cel mai mic efort sa cerceteze daca-i adevarat sau nu, pai ti-ai cam gresit omul... Eu nu sunt "crede si nu cerceta" ci sunt exact opusul "cere si vei primi, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide"...

Dar revenind, ereticii prin ce se diferentiaza de idolatrii? Pentru ca cei la care ma trimiti tu sa cer lamuriri spun asa: catolicii si (neo)protestantii nu se roaga adevaratului Iisus din cauza ca, neavand dogmele bune (ortodoxe), nu il cunosc cu adevarat pe Iisus, si necunoscandu-L, cel la care se inchina ei nu este Iisus ci este un idol fabricat de mintea lor si ca atare inchinaciunea lor fiind inchinaciune adusa idolilor, si deci Satanei, pe altarele lor nu se afla Trupul si Sangele Domnului ci se afla o jertfa inchinata idolului lor, si ca atare un ortodox nu se poate Impartasi la catolici si protestanti pentru ca este Impartasanie cu satana, si ce partasie poate exista intre lumina si intuneric, intre Iisus (de la ortodocsi) si idolul Iisus adica diavolul, de la catolici si protestanti? Cam asta ma invata cei la care ma trimiti tu sa cer lamuriri. Si asta este si parerea surorii mele.
Vad insa ca pozitia ta este una intermediara, din punctul tau de vedere, ereticii nu sunt cu Hristos dar nici idolatrii cu satana. Pai atunci cu cine sunt daca Iisus a zis clar : "Cine nu este cu mine, este impotriva mea"? Pozitia ta este destul de ambigua.

Last edited by Adriana3; 20.04.2011 at 14:29:56.