View Single Post
Vechi 20.04.2011, 23:53:52
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Am o nelamurire legata de judecata facuta de arhierei Mantuitorului. In Evanghelia dupa Ioan la cap.18 este descrisa prinderea Mantuitorului in gradina Ghetsimani si judecarea Sa in fata sinedriului. La un moment dat un slujitor ii da o palma Mantuitorului:
22. Și zicând El acestea, unul din slujitorii, care era de față, I-a dat lui Iisus o palmă, zicând: Așa răspunzi Tu arhiereului?
iar Mantuitorul raspunde:
23. Iisus i-a răspuns: Dacă am vorbit rău, dovedește ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă bați?
Nelamurirea e legata de faptul ca aici e singura data cand Mantuitorul raspunde la o lovitura. Toate loviturile le-a primit fara sa scoata un cuvant, si inca lovituri cu mult mai puternice si mai dureroase, numai aici raspunde la o simpla palma. De ce?
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cred ca Mantuitorul a rostit acele cuvinte pentru a-l intoarce la pocainta pe cel ce L-a palmuit si pe cei ce erau de fata. A dorit sa puna capat nebuniei lor, sa-i determine sa nu-L condamne. Dar Mantuitorul nu voia sa Se salveze pe Sine, ci pe ei, pe batjocoritori, pe cei ce-L acuzau pe nedrept. Ei participau de fapt la propria lor judecata. Pe ei s-au judecat. Iar Hristos era aparatorul lor.

Last edited by George.m; 21.04.2011 at 00:13:05.
Reply With Quote