Citat:
Īn prealabil postat de myreille
Sunt dezamagita de cele spuse de ea, nu neaparat suparata...la vara se casatoreste, dar nu trece la ortodocsi...se poate o astfel de casatorie...am mai auzit.
Copilul il boteaza ortodox ca sa ii faca pe plac sotului, care de altfel e orgolios...nu de altceva...
Si ..soacra...degeaba e ortodoxa si bisericoasa cum o fi...daca i-a lasat sa stea cu copilul nebotezat 2 luni ...si nefiind casatoriti....deci are aport 0 din partea mea.
Si oricum soacra poate deceda oricand....cum i-a murit si sotul de curand...asa ca oricum copilul va alege la 18 ani adventismul...va dati seama....e logic...
Spre surprinderea mea a fost fff jignita ca nu i-am botezat...nu ma asteptam...si mi-a zis ca daca preotii nu ar lua atat de mult la botez l-ar fi botezat si maine...fapt ce m-a deranjat la extrem, observand deci ca nici pe preoti nu ii suporta f. mult....de ce mi-o fi cerand sa ii botez ...nu stiu....numai Dumnezeu stie....
Bine ca mi-am vazut de treaba....
|
Practic nasei de botez ii revine sarcina de a indruma copilul in ale credintei, avand in vedere ca ea e cea care se leapada de satana la botez in numele micutului ce se boteaza.
Convertirea mamei nu se poate face batand din palme, caci sectarii au impresia ca ei sunt sfinti... Rabdare, deci. Daca fac cununia la ortodocsi, mirii vor trebui sa se spovedeasca inainte de nunta si incet, incet ea se va apropia de BO.
Avand nevoie de o nasa si pentru copil, a ales persoana, care i se pare cea mai potrivita. Este o binecuvantare sa fim nasi; totul e sa ne achitam si de sarcinile pe care le avem fata de fini.
Sa avem rabdare, caci si Dumnezeu are rabdare nelimitata cu noi si ne asteapta pe toti sa ne indreptam.