View Single Post
Vechi 21.04.2011, 13:35:02
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Nu stiu ce carte arata ca minunile catolice ar fi false! Fratilor sa nu dam crezarea oricarui duh! Adica cartile ortodoxe fara aprobarea sfantului Sinod nu au nici o putere si trebuie evitate. Cat despre cartea despre Paisie imi pare de doi lei. Am citito si nu stiu daca are aprobarea Sfantului Sinod sau cu binecuvantare. Dar stiu ca Paisie daca avea o astfel de putere nu se lauda cu ea si nu cerea prin rugaciune asa cum o fac harismaticii , puterea Duhului Sfant!Cat despre minunile protestante ganditi-va logic daca ele ar fi adevarate de ce nu ar fi si la alte religii minuni adevarate? Sunt mai multi Dumnezei?Da, Benii hil(sau cumil cheama) arunca cu prosopul asupra unei persoane si aceasta cade pe spate semn clar de minune deoarece nimeni nu are curajul sa cada asa pe spate nici daca stie ca in spatele lui e o piscina. Dar minunile de insanatosire sau dovedit a fi false! Apoi nu poti sa fi ortodoxa dar sa nu crezi in puterea preotilor in puterea slujbei! Draga mea Dorina la Balaceanca nebunii daca tinem seama de proportii sunt mai multi protestanti! Miscarea harismatica a fost semnalata in Franta ca fiind o miscare periculoasa asa cum e si yoga, pentru mintea oamenilor care este pusa in pericol!(normal tot diavolul lucreaza din spate).
Pai ce in Balaceanca sunt mai multi ortodocsi decat cei care practica yoga?
Apoi intr-o vorbire cu un adventist acesta la un moment dat nu a mai dat replica deoarece s-a pierdut si te intreb doamna protestanta (protestezi impotriva bisericii care va fi in toate zilele) ai voie sa participi la razboaie?
Cartea se numeste:
"Noul catehism catolic contra credintei Sfintilor Parinti". Citeste-o mai intai si apoi spune-mi daca are sau nu aprobarea sfantului Sinod, pentru ca este vorba de parerea sfintilor parinti, si nu a cine stie cui. Si chiar as vrea si eu o lista cu cartile aprobate de Sfantul Sinod.

Cat despre cartea grecului este parerea ta ca ar fi de doi lei. Ceea ce scrie acolo este cat se poate de adevarat. Iar calugarul Paisie nu este singurul calugar harismatic din Muntele Athos ba chiar dimpotriva.
Si uite si un sfant care s-a rugat mereu sa primeasca Duhul Sfant si inca a invatat ca asta trebuie sa cerem si noi: Sfantul Serafim de Sarov.
Si un alt sfant care vorbea mult de Duhul Sfant: Sfantul Siluan Athonitul.

Dumnezeu este unul singur, iar daca ai fi citit postarile si ai fi citit cu atentie cartea grecului, ai fi vazut citatul de la Ap. Pavel care zice ca Darurile sunt felurite, insa este un singur Dumnezeu, un singur Duh Sfant, un singur Domn. Nu toti ortodocsii au darurile Duhului Sfant pe care le avea calugarul Paisie. Nici macar preotii nostrii nu au astfel de daruri. Asta nu inseamna ca nu ar fi acelasi Dumnezeu, si nu inseamna ca Sfintele Taine nu ar avea putere si nu ar fi adevarate. Ci explicatia este cu totul alta. Gandeste-te putin de ce Iisus nu a putut sa faca aproape nici o minune in locurile sale natale desi nu era un alt Iisus, ci era tot acelasi. Iisus este Dumnezeu si totusi in locurile Sale natale nu a putut face aproape nici o minune. De ce? Tocmai pentru ca oamenii nu credeau ca El ar putea face minuni, ca ar putea fi Mesia. Asa ca, in lipsa credintei oamenilor, Iisus nu a putut face nimic desi era acelasi Iisus, era Dumnezeu in persoana. La fel si cu minunile de astazi, au loc doar acolo unde oamenii cred ca Dumnezeu poate sa le faca. La cei care sunt convinsi ca vorbirea in limbi a incetat prin secolul al 3-lea nu o sa apara niciodata vorbirea in limbi din cauza necredintei lor. Asta nu inseamna ca vorbirea in limbi a incetat cu adevarat, ci ea exista, dar la cei care au credinta in aceasta putere a Duhului Sfant. Si la fel si cu minunile de vindecare si cu toate celelalte minuni. Bine se intreba Iisus daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire, pentru ca pe vremea apostolilor era atata credinta incat bolnavii se vindecau si daca trecea peste ei umbra Sfantului Ap. Petru, in timp ce astazi, din lipsa de credinta se ajunge sa se zica ca ori nu exista vindecare miraculoasa ori ca ea nu vine de la Dumnezeu ci de la Satana... Sfantul Petru nu avea putere de vindecare mai mare ca Iisus, ci doar credinta oamenilor a sporit dupa Invierea Domnului, de aceea se faceau minuni atat de mari. Astazi insa, din lipsa de credinta, le este atat de teama la oameni de minuni, ca nu numai ca nu le accepta, dar ajung sa le puna pe socoteala necuratului... Astazi credinta la ortodocsi a ajuns sa se limiteaze doar la credinta in Sfintele Taine, de asta doar Sfintele Taine inca mai au efect. Credinta in minuni insa a cam disparut, de asta au cam disparut si minunile.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 13:48:35.