View Single Post
Vechi 21.04.2011, 15:14:41
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Deci esti crestina ortodoxa in sensul ca crezi tu ca respecati cuvintele lui Dumnezeu si nu cum ca ai apartine de biserica ortodoxa!
Catolicii nu mai respecta Sfintele taine asa cum sunt scrise in canoane sau au renuntat la unele din ele. Mai au si erezii! Dar deoarece au primit mirungerea sau darul primirii Duhului Sfant ei pot face minuni! De aceea noi ne putem inchina la bisericile lor. Eretici sunt si cei din oastea Domnului chiar daca nu oficial deoarece canta cu instrumente muzicale in biserica dar totusi preotii lor au har! La felsi cei care respecta vechiul calendar. Eu asa stiu ca vede biserica ortodoxa lucrurile chiar daca unii mai zelosi cred ca cei din biserica catolica nu au har si nu pot face minuni! Pai la Lourdes sau Medjugorje ce sunt acelea daca nu minuni?
Un exemplu este dat si in apocalipsa in cele 7 biserici. Caderea in erezie sau greseala lui Petru la un moment dat cand s-a fatarnicit nu-i scade puterea de a infaptui minuni!
Apoi poti sa fi asa zis crestina si sa crezi si in Mahomed! Si eu cred in omul ala ca a existat:) cenu sunt crestini care au omorat in numele Domnului?
2000 de ani sau aproape 2000 de ani crestinii nu au stiut ca trebuie sa ceara sa vorbeasca in limbi ! Au venit unii mai destepti acum sa ne arate acest lucru...Cam atat.
Deci, daca inteleg bine din ceea ce ai scris aici, pentru tine eretic este cel care nu mai respecta canoanele ortodoxe, insa chiar daca sunt eretici pot avea Har si pot sa faca minuni. Acum cauta pozitia adevarata a Sinodului Ortodox si vezi daca zice ca si tine, o sa i o surpriza.

Petru nu a cazut niciodata in erezie, asta este o afirmatie foarte grava. Ap. Petru a avut unele greseli pe care apoi le-a corectat, dar nu a fost niciodata eretic. Erezia te desparte de biserica. Deci studiaza intai ce inseamna eretic.

Canoanele ortodoxe le gasesti pe net. Citeste-le pe toate si apoi spune-mi cati preoti ortodocsi cunosti care sa le respecte pe toate. Ca eu pana acum nu am cunoscut pe niciunul. Asta nu inseamna ca toti preotii ortodocsi ar fi eretici. Asa ca inca o data, studiaza intai ce inseamna eretic.

Nu poti fi crestin si sa crezi in Mahomed pentru ca a crede in Mahomed nu inseamna a crede ca el a existat, pentru ca tu stii foarte bine ca exista yoghinii de exemplu, dar asta nu inseamna ca tu crezi in Yoga. A crede in Mahomed inseamna a crede ca el a fost mesagerul lui Dumnezeu si ca atare inseamna a crede in tot ceea ce a zis acest mesager. Iar unul din lucrurile spuse de Mohamed este faptul ca Iisus a fost un simplu profet si nicidecum Dumnezeu. Credinta incompatibila cu cea de crestin pentru care Iisus este Dumnezeu. Deci nu poti crede si in Iisus si in Mohamed pentru ca nu poti crede in acelasi timp ca Iisus este si nu este Dumnezeu. Ori este, ori nu este.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 15:17:03.