Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU
Faptul că mama a acceptat trecerea copilului ei la religia ortodoxă este ceva rar întâlnit și de apreciat. Indiferent de motiv.
Este o șansă pe care Dumnezeu o dă copilului și care nu trebuie pierdută.
S-ar putea ca prin atitudinea pe care ați avut-o față de mamă, să o îndepărtați mai mult de ortodoxie.
Cât privește alegerea copilului când va fi mare, nimeni nu poate garanta nici pentru cei crescuți într-o familie ortodoxă.
Dar mai multe șanse de mântuire are un copil care a primit un înger păzitor la botez.
În legătură cu sfatul pe care vi l-a dat duhovnicul, desigur că a depins și de felul în care dumneavoastră i-ați expus situația. Dânsul nu a știut-o decât din felul în care i-ați prezentat-o. Și cred că nu i-ați explicat corect esențialul, adică partea bună din viața acelor oameni.
|
Nu cred ca am indepartat-o pe mama de ortodoxie prin atitudinea mea...oricum fiecare are parerea lui...
Oricum nu stiu daca se poate indeparta de ortodoxie.....pt ca nici nu a avut vreo treaba vreodata cu ortodoxia...si mi-a garantat ca nici nu va avea vreodata...
oricum din cate mi-am dat seama ea era adventista...dar numai cu numele si cu mersul la biserica....din multitudinea de avorturi nu as putea trage o alta concluzie...si sansa sa fie d acum un bun ortodox si sa isi invete copilul cu dogmele ortodoxe...slabe sanse...de aici si temerea mea de a boteza...
Duhovnicului i-am prezentat situatia...nu din prisma mea...ci problema in sine...reala...
O femeie care se pare ca nu are de gand sa isi creasca copilul ortodox si se pare ca nici nu suporta dogmele ortodoxiei....nu suporta preotii si i se par inutili...de ce oare i-ar cere unuia sa ii boteze?!...numai ea stie raspunsul ...daca il stie...si Dumnezeu....