View Single Post
Vechi 21.04.2011, 16:09:39
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Devine plictisitor doamna cea ce scri. Ce nu sunt crestini care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu? Apoi catolicii prin hirotonie au primit puterea Duhului Sfant! Asa si preotii ortodocsii care sunt oameni si mai gresesc! Dar un penticostal se aseamana cu aceia din intamplarea narata in Nt in care se arata ca diavolul i-a scuturat puternic pe unii ce nu aveau har!(nu mai stiu unde este scris acest lucru).Apoi eviti intrebarea mereu cu subtilitate. Apartii de biserica ortodoxa? Crezi in Sfanta liturgie si in Sfintele taine in iertarea pacatelor facuta de preotii prin puterea data de Domnului Iisus? Apoi eu nu am spus ca Petru a cazut in erezie ci in greseala, acolo lipseste o virgula.Apoi daca vreau pot interpreta fraza aia si altfel!Ce daca Iisus ii spune lui Petru :inapoia mea satano, automat Petru e satana? Sunt si preoti care cad in erezie cei care ghicesc in biblie dar au har in continuare stai linistita. Apoi nu sunt crestini care practica yoga?
Nu am evitat nici o intrebare ci tu esti cel care nu vezi raspunsul. Apartin de Biserica Ortodoxa, cred in Sfanta Liturghie, atat cea ortodoxa cat si catolica, cred in iertarea pacatelor facuta de preotii ortodocsi, dar si de cei catolici, si de cei anglicani si din orice confesiune daca este facuta in numele lui Iisus dupa cuvantul Sau, cred in Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului atat in Biserica ortodoxa, dar si catolica, anglicana si in toate cele care cred ca in paine si vin este Trupul si Sangele Domnului varsat spre iertarea pacatelor.
Nu exista crestini care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu, ci un astfel de om nu este crestin. Nici macar cel care crede ca Iisus este Dumnezeu dar nu are fapte, nici macar acela nu este crestin pentru ca fara fapte credinta este moarta, nu exista, si ca atare, daca omul are o credinta moarta, care nu exista, nu are cum fi crestin, chiar daca crede ca Iisus este Dumnezeu. Si diavolul stie ca Iisus este Dumnezeu dar nu este crestin pentru ca nu are credinta ca si trebuie sa faca ceea ce zice Dumnezeu. A sti nu este totuna cu a crede.

Catolicii au primit prin hirotonie Duhul Sfant si de aceea Tainele lor sunt valabile. Ortodocsii insa au zis sute si sute de ani, de la schisma incoace, ca din cauza ereziilor introduse de catolici, Harul nu a mai venit in biserica lor incepand cu anul schismei. Ca atare, catolicii au fost considerati eretici de catre sinoadele ortodoxe, cu Taine invalide din cauza absentei Harului, despartiti de biserica mama ortodoxa, si ca atare Impartasirea ortodocsilor la catolici a fost interzisa.
Acum in mod oficial se recunoaste Harul din biserica lor, se recunoaste validitatea Tainelor lor, insa acordurile intre biserici nu permit inca intercomuniunea din cauza ca ortodocsii, sau mai bine zis, mai ales ortodocsii (mai ales oamenii de rand si cel mai mult calugarii) sunt inca foarte refractari la ideea ca Harul ar fi si in Biserica lor si ca atare nu cred ca Tainele lor ar fi valide.
Daca tot zici ca trebuie spus ca si sinodul ortodox, si trebuie vorbit doar din carti care au binecuvantarea sinodului, pai studiaza in cazul asta pozitia sinodului si vorbeste numai cele zise de el si binecuvantate de el.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 16:15:07.