View Single Post
Vechi 21.04.2011, 17:47:43
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Doamna eu nu am spus ca ereticii au har.Am spus ca unii preotii pot cadea in erezie deoarece sunt oameni, dar harul ramane. Apoi daca crezi ca poti fi iertata de Dumnezeu si fara spovedanie iara nu esti ortodoxa!
Oricum e bine ca dai inapoi ...
Ce inseamna sa fi ortodox? Sa te duci la biserica ortodoxa sa participi la slujbe sa ai credinta in harul preotilor de a ierta pacatele prin taina spovedaniei si sa fi sub ascultare de biserica.Cat despre ce ati scris domnule Erethorn as vrea sa te intreb daca si adventistii si protestantii fac minuni!Mai ales ca eu cred (si nu cred) ca un preot catolic poate face o minune desigur prin puterea data de Dumnezeu.

Te citez:

"Eretici sunt si cei din oastea Domnului chiar daca nu oficial deoarece canta cu instrumente muzicale in biserica dar totusi preotii lor au har!"

"preotii pot cadea in erezie deoarece sunt oameni, dar harul ramane"

Omul cazut in erezie este eretic. Iar tu zici ca Harul ramane. Iata cum spui ca ereticii au Har. Iar dupa schisma toti catolicii au fost considerati eretici de catre ortodocsi, pentru ca spuneau erezii, de aceea s-a considerat ca nu mai au Har, tocmai pentru ca prin definitie un eretic este cel lipsit de Har. Din prea putin Har incepe sa spuna tot felul de erezii, iar daca nu renunta la erezii si nu se caieste pentru ele, Harul il paraseste complet. Asa a spus mereu Ortodoxia. Ti-am zis sa te informezi mai exact despre ce inseamna eretic.

Cum sa nu fiu ortodoxa daca cred ca pot fi iertata si fara Spovedanie din moment ce rugaciunea Tatal Nostru este de la Domnul? Domnul a zis sa ne rugam sa ni se ierte noua asa cum iertam si noi altora. Este cat se poate de ortodox. Asa ca nu eu dau inapoi, ci tu intelegi pe dos ceea ce ti se spune! Eu am zis ca cred in Tainele Bisericii ortodoxe (dar si catolice) si Spovedania este una din cele 7 Taine, asa ca nici pomeneala sa fi zis ca nu cred in Spovedanie, ci am zis doar ca exista si calea de iertare in mod direct a pacatelor conform rugaciunii Tatal Nostru.

Ortodox inseamna pur si simplu "drept", atat si nimic altceva. Si catolicii considera ca au credinta ortodoxa, adica dreapta, asta daca nu stiai. Pentru ei, cei din Biserica Ortodoxa sunt de fapt heterodocsi pentru ca nu au credinta dreapta, ortodoxa a Bisericii Catolice, Una, Sfanta si Apostolica.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 17:49:48.