Observație personală
Am aruncat o privire spre mai multe religii si am constatat că binele pe care îl aduc oamenilor este mult mai mic decât răul, de aceea apar frecvent fluctuații ale unor oameni. În ce mă privește, m-am născut Ortodox și așa voi rămâne dar mă conduc după învățăturile Lui Iisus iar iubirea față de aproape este felul meu principal de a fi.
Știu că mulți dintre dvs. poate mă veți condamna pentru părerile mele dar așa sunt. Merg prin viață în deplină relație cu Dumnezeu, prietenul meu cel mai apropiat, cu care stau de multe ori de vorbă. Și știți care este marea diferență între mine și mulți care cred în Dumnezeu, spunând despre credința lor și celorlalți? Eu cred fiind convins de existența și prezența Lui, pe când mulți cred pentru că așa li s-a spus de acasă/așa au învățat la școală/așa le-a spus alții etc.
Ceea ce nu-mi place la toate religiile este faptul că fiecare susține cu tărie că are dreptate, că ADEVĂRUL este la ei.
Adevărul este unul singur și este la Dumnezeu. Noi ceilalți încercăm să ne apropiem de adevăr iar pentru aceasta trebuie să fim uniți nu dezbinați, trebuie să ne iubim și ajutăm unii pe alții și nu să ne urâm și să ne batem pentru asta. Câți nu au murit din cauză că au existat disensiuni pe teme religioase, li s-a inoculat ura și disprețul doar pentru că nu împărtășea aceeași credință.
Suntem în săptămâna dinaintea Paștelui și asta trebuie să ne adune să împărtășim unii altora bucuria triumfului vieții asupra morții, Învierea lui Iisus și să ne transmitem unii altora cu zâmbet și bucurie mesajul că Hristos a Înviat!
|