View Single Post
Vechi 22.04.2011, 12:17:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Înseamnă că sunteți ermetic, sunteți închis dialogului, conform cu schema "părerea mea e corectă, a ta e greșită și nu mă interesează". Purtător de cuvânt al BO n-am auzit să fiți.

Cunosc foarte bine și istoria BC și a BO. Tocmai faptul că BC și-a cerut scuze pentru greșelile din trecut m-a convins că aceasta este Biserica lui Cristos. Dacă și BO și-ar fi cerut scuze, măcar pentru toți preoții și ierarhii care au colaborat cu Securitatea, poate mi-ar fi schimbat părerea.

Și în regiunile catolice ale țărilor ortodoxe ocupate de comuniști aceștia au "convins", cu largul concurs al BO, pe catolici să treacă la ortodoxie.

Halal atitudine. Ce aberație mai e și asta, ați vrea să le spun cu titlu de minciună ?!!!

Atunci retrageți-vă din discuție. Forumul este pentru persoane pe care le interesează părerea interlocutorilor.

Văd că sunteți nehotărât. Ori ne putem expune părerile personale, ori nu putem. Vă atrag însă atenția că și părerile dumneavoastră au exact același statut, de păreri personale, pentru că, după cum am mai arătat, nu vorbiți în numele Bisericii Ortodoxe.
Dle Erethorn, am spus ca nu mai doresc un dialog cu dvs. pentru ca atunci cand nu mai aveti argumente incepeti sa deveniti ironic si agresiv in limbaj. De aceea, daca veti continua asa eu nu mai doresc sa dialoghez cu dvs.
Am spus ca dvs. nu intelegeti toate aspectele, e si normal, spuneati ca doar de curand ati devenit credincios, nu aveati timp sa adunati multe informatii. Probabil eu cunosc mai multe despre catolicism decat dvs. avand in vedere ca am stat mai mut timp pe forumul catolic decat ati devenit dvs. catolic. Iar pe forumul catolic era un nivel mai ridicat al discutiilor, in general, participand si preoti catolici si ortodocsi bine informati. De aceea discutia e mai mult o discutie fara o baza.

Tocmai asta trebuia sa va puna pe ganduri, pentru ca din cauza infailibilitatii BC nu poate spune ca a gresit. Asta ar fi trebuit sa fie un motiv de cumpana, nu de revelatie. Dar probabil dvs. nu intelegeati, fiind la inceput, invatatura BC. De aceea BC nu poate considera gresit un sinod aprobat de Papa, pentru ca ar fi invalidata infailibilitatea. Si in probleme de morala are papa infailibilitate, deci nu poate spune ca a gresit, doar cel mult ca unii membrii ai BC au gresit. In cazul inchizitie, de pilda, Papa a aprobat si desemnat inchizitorii care condamnau si la moarte, nu de mult timp am avut o discutie pe tema asta pe forumul catolic. Sfantul Iustin Popovici spunea ca trei greseli mari s-au facut in istorie: caderea lui Adam, tradarea lui Iuda si infailibilitatea papala.

In tarile ortodoxe nu BO a desfiintat BU. Cercetarile recente au descoperit o scrisoare in care Stalin cerea desfiintarea BU, gasiti si pe sectiunea despre BU de pe wikipedia. Cel mai probabil unul din motive era si sprijinul acordat de BU din Ucraina miscarii nationaliste de acolo, nationalistii ucrainieni comitand atrocitati impotriva polonezilor si rusilor. Pentru a nu ma intreba si contiuna discutia va dau unde am discutat despre asta: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...alistii+croati

Ma refeream la faptul ca nu puteti spune ca Bc are dreptate si BO nu, doar pentru ca BC are intotdeauna dreptate in opinia dvs., fara argumente sau folosind pareri personale. De asta spuneam "cu titlu de adevar".

Cum am mai mentionat, pe langa parerea mea dau si parerea sfintilor si BC, parerea mea coincizand cu a lor. Nu dau doar parerea ema si atat, nu imi puteti spune pentru asta sa ma retrag de pe forum.