Subiect: nelamurire
View Single Post
Vechi 22.04.2011, 12:32:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.b Vezi mesajul
Nu ma contrazic cu nimic.....am spus si ma repet ca el nu are nici un impediment canonic pt a fi hirotonit preot, dar numai dupa ce depune votul monahal.Cum el isi doreste ff mult sa-si ia gradele (protosinghel,arhimandrit, episcop) nu va putea daca eu nu sunt calugarita sau decedata.Cat despre calugarie nu am aceste ganduri pt ca in manastire te duci cu o chemare nu din deceptii.Ma las in voia lui Dumnezeu!Cat despre prezentarea la divort (a durat 4 luni)nu am avut binecuvantarea pr duhovnic sa merg.M-a sfatuit sa-l las sa divorteze singur, sa-l las sa spune ce vrea, el va raspunde in fata lui Dumnezeu pt tot.A bagat divort cu acordul partilor, eu nu am fost de acord, si-a adus parintii martori si instanta ne-a divortat.Am primit hotararea, i-am aratat-o pr duhovnic, m-a sfatuit sa rabd si sa las totul in seama lui Dumnezeu, ca le va trage cu varf si indesat.
Aha, bun, deci de fapt asa stau lucrurile si nu cum ai spus prima data..
Intr-un fel mai bine asa..oricum n-ai fi obtinut mare lucru decat timp pierdut, suparari si o tergiversare a divortului care oricum s-ar fi intamplat pana la urma.
Da, Dumnezeu stie cel mai bine cum sa imbine dragostea pentru pacatos cu dreptatea.

Citat:
În prealabil postat de mirela.b Vezi mesajul
Duhovnicul (par Ioanichie din Frasinei)este de acord cu a doua casatorie, dar imi trebuie binecuvantarea PS Emilian.PS mi-a spus "ca nu-mi da binecuvantare pt ca ma pot mantui prin boala, ii pare rau ca s-a intamplat asa, dar daca eu m-as casatori a doua oara sotul meu nu ara mai putea sluji".
E prima data cand aud ca ortodocsii nu se pot casatori a doua oara decat cu acordul Episcopului.

Este vorba de PS Emilian Lovișteanul ?

La fel si de restul, ca nu ar putea sa isi ia "gradele" in calugarie sau sa slujeasca. Adica ar putea fi hirotonit dar nu si sa slujeasca?

Sunt sigur ca duhovnicul ti-ar fi putut da binecuvantarea daca n-ar fi fost toata situatia asta si n-ar fi avut o interdictie expresa de la PS in acest sens si trebuie sa faca ascultare.

Nu sunt un mare cunoscator al canoanelor dar ceea ce spui tu pur si simplu nu are logica.
Poate n-ai inteles bine?

Sau poate de fapt sunt pretexte, pentru a pastra pentru sotul tau aparentele unei despartiri de buna voie pentru binecuvantate pricini, cand de fapt, in ceea ce il priveste, si pentru ce a facut n-ar trebui nici macar in calugarie sa fie primit.

Totusi..iertare ca te intreb, in perioada cat ati fost impreuna cum a fost?
Mergeati impreuna la biserica? Va intelegeati? Pe perioada bolii sau inainte i-ai facut viata grea, psihic si afectiv vorbind?
Reply With Quote