View Single Post
  #14  
Vechi 22.04.2011, 14:04:59
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.580
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Totusi, cineva TREBUIA sa-l vanda pe Iisus, pentru ca El sa fie rastignit, sa patimeasca, sa moara pentru pacatele lumii si apoi sa INVIE .
Deci Dumnezeu stia acest "scenariu" atunci cand l-a trimis pe Fiul Sau pe pamant.Ca doar de aceea L-a trimis, sa ia asupra Lui, pacatele lumii.

Si atunci, de ce sa nu credem ca si Iuda a fost "programat"???
Tocmai asta e ideea. Nu trebuia cineva anume sa il vanda pe Iisus. Nu confundati prestiinta cu predestinarea. Daca ar exista un Iuda (sau orice alt om) "programat" (destinat, predestinat) sa faca rau atunci Dumnezu nu ar mai fi atotputernic (ca avea nevoie sa fie aujutat de cineva ca sa isi faca planul) si plus de asta nu ar mai fi drept (daca pe unii ii "programeaza" la bine si pe altii in "programeaza" la rau); si mai mult, chiar EL ar fi autorul raului (ca impinge pe om prin destin sa faca raul)... ceea ce este absurd. O asemenea gandire este cu totul straina de ortodoxia crestina! Doamne fereste!

Noi oamenii il vindem pe Iisus prin patimile si pacatele noastre... cand acceptam niste placeri efemere de la cel rau in schimbul vietii noastre (iar Hristos este viata). Deci dam viata (Hristos) pe pacate si patimi nefolositoare.

Dumnezeu este atotputernic. El nu are nevoie de un tap ispasitor, nu are nevoie de diavol pentru a-si face planul Sau, nu are nevoie sa programeze un Iuda pentru a se slavi Iisus!
Daca sustinei ca Iuda era necesar, este ca si cum ati spune ca Dumnezeu este ca pompierul care trimite pe unul sa puna focul si pe urma el pompierul vine sa stinga focul sa arate ce tare popier este el. Departe de ortodoxia crestina aceasta cugetare. Doamne fereste!!!


Proorociile sunt de mai multe feluri.
David a vazut in Duh Sfant viata Mantuitorului, toata drama lui: patimile, moartea... dar si invierea si slava Sa. In acest caz el a proorocit, adica a spus ce a vazut in viitor cu ajutorul lui Dumnezeu. In alte cazuri Dumnezeu cere explicit sa se faca cunoscute cele viitoare.

Sfantul Ilie a proorocit sa se opreasca ploaia trei ani si 6 luni. Nu i-a spus Dumnezeu sa faca asta, ci Ilie a proorocit asa si apoi a spus lui Dumnezeu: Doamne te rog sa implinesti ceea ce am spus si Dumnezeu a implinit cererea rugaciunii Sfantului Ilie.

Unele proorocii despre viitor nu se implinesc daca omul se pocaieste. Spre exemplu cazul cetatii Ninive. Dumnezeu a trimis pe proorocul Iona sa prooroceasca ditrugerile care vor veni asupra lor din cauza pacatelo mari pe care le savarseau. Insa ninivitenii s-au pocait si Dumnezeu nu a mai trimis urgia asupra lor.

Evenimentele din Apocalipsa se intampla pentru ca omul le-a ales iar Dumnezeu da omui ce a ales: viata sau moartea. Deci omul determina acele evenimente tragice nu Dumnezeu prin destin.


Asadar sa luam aminte.

Last edited by Eugen7; 22.04.2011 at 14:26:40.
Reply With Quote