Subiect: nelamurire
View Single Post
Vechi 22.04.2011, 16:55:26
mirela.b
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aha, bun, deci de fapt asa stau lucrurile si nu cum ai spus prima data..
Intr-un fel mai bine asa..oricum n-ai fi obtinut mare lucru decat timp pierdut, suparari si o tergiversare a divortului care oricum s-ar fi intamplat pana la urma.
Da, Dumnezeu stie cel mai bine cum sa imbine dragostea pentru pacatos cu dreptatea.

E prima data cand aud ca ortodocsii nu se pot casatori a doua oara decat cu acordul Episcopului.

Este vorba de PS Emilian Lovișteanul ?

La fel si de restul, ca nu ar putea sa isi ia "gradele" in calugarie sau sa slujeasca. Adica ar putea fi hirotonit dar nu si sa slujeasca?

Sunt sigur ca duhovnicul ti-ar fi putut da binecuvantarea daca n-ar fi fost toata situatia asta si n-ar fi avut o interdictie expresa de la PS in acest sens si trebuie sa faca ascultare.

Nu sunt un mare cunoscator al canoanelor dar ceea ce spui tu pur si simplu nu are logica.
Poate n-ai inteles bine?

Sau poate de fapt sunt pretexte, pentru a pastra pentru sotul tau aparentele unei despartiri de buna voie pentru binecuvantate pricini, cand de fapt, in ceea ce il priveste, si pentru ce a facut n-ar trebui nici macar in calugarie sa fie primit.

Totusi..iertare ca te intreb, in perioada cat ati fost impreuna cum a fost?
Mergeati impreuna la biserica? Va intelegeati? Pe perioada bolii sau inainte i-ai facut viata grea, psihic si afectiv vorbind?
M-am imbolnavit la aprox.6 luni dupa casatorie.De atunci lucrurile s-au schimbat putin cate putin.Medicii au fost reticenti cu privire la sansele mele de supravietuire, am rezistat totusi, cu ajutorul lui Dumnezeu 3 ani de citostatice consecutiv, timp in care sotul meu nu a venit nici macar o data cu mine la spital.
De aici relatia s-a racit.
Da este vorba de episcopul Ramnicului.
Cat despre calugarie el nu trebuia primit in manastire pana la finalizarea divortului.A fost primit fara sa fie DIVORTAT.Divortul s-a terminat pe 15 aprilie a.c.si el este cu domiciliul in manastire din noiembrie anul trecut, casatorit fiind.Mi s-a spus de duhovnic sa tac si sa rabd, sa-l las pe Dumnezeu sa faca dreptate, pt ca nu am nici o izbanda.Chiar par.Ioanichie din Frasinei a stat de vorba cu staretul si cu PS si nu a obtinut nimic.Este prea "destept" sa i se poata faca ceva,nu-l poate obliga sa faca o jertfa pe care nu o poate duce.

In fine,ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere sa-l pot ierta, si sa-mi duc crucea bolii la bun sfarsit.Va doresc un Paste cu pace si bucurie!
Reply With Quote