Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Eu am nevoie de practica, iar la acest capitol, pana acum, catolicii si (neo)protestantii m-au ajutat mai mult si m-au facut sa imi schimb parerea pentru ca, acum ani buni de zile, eram cam ca tine, credeam in toate teoriile "ortodoxe", in toate povestioarele "ortodoxe" si in infailibilitatea sfintilor si sinoadelor ortodoxe. Si rezultaul a fost ca m-am inrait si m-am indepartat de Dumnezeu in loc sa ma apropii.
|
Primul lucru care ar trebui sa-l invete un om care se intoarce cu fatza spre Dumnezeu este responsabiltatea
Culpabilizarea altora pentru greselile persoanele este semn ca nu sunteti mai departe decat erati atunci chiar daca va place sa credeti contrariul.
Citat:
obsesia asta dogmatica nu face decat sa indeparteze omul de adevaratul mesaj al Domnului.
|
Cunosti macar ce inseamna cuvantul "dogma"?
Ca mie mi se pare ca il invarti ca o bata pe deasupra capului avand impresia ca ai pus mana pe sabie.
Citat:
Cand am inceput sa ii intreb pe catolicii obisnuiti din jurul meu ce inseamna pentru ei credinta, mi-au raspuns majoritatea "iubeste-ti aproapele".
|
Poate nu stii, dar si asta e o dogma, chiar printre primele.
De fapt a doua.
Pacat ca n-au aflat-o inca pe prima, as zice ca fara ea a doua e doar vorba in vant.
Citat:
Dogmele le sunt cam necunoscute, nici macar Crezul nu prea stiu ca exista in afara celui apostolic pe care il zic ei,
|
Crezul pe care il zic ei nu este "apostolic".
Iar ignoranta nu e o masura a virtutii.
Apropo, cat ai fost "dogmatica"" ortodoxa ai auzit de "lene, ignoranta, uitare"?
Stii ce reprezinta?
Citat:
ce sa mai vorbim de altele. In schimb stiu Evanghelia iubirii a lui Iisus. De asta mi-am pus atatea intrebari daca trebuie sa raman ortodoxa doar pentru dogme, cand riscul este ca din cauza lor sa raman mai rea decat eram ca atee.
|
Lipsa de responsabilitate e o boala grea, si as putea spune chiar specifica protestantilor.
De unde rezulta? Din dogmele lor.
Sau ai sa zici ca n-au dogme? Fii serioasa.
Pana si cel mai ignorant dintre ei, daca are boala "evanghelizarii" si da peste un ortodox se da de ceasul mortii sa-i impuieze capul cu stereotipurile, pardon, dogmele lor.
[quote]Ma bucur sa vad ca exista si ortodocsi care spun ca pentru ei importanta este iubirea si ca ei discuta mereu cu Domnul cum a scris Assiris. Asa am facut si eu intr-o perioada pana cand un dogmatic ortodox care tinea toate canoanele, dogmele si sinoadele si-a inchipuit ca eu vorbesc cu ce stiu eu ce vedenie si ca nu am cum sa vorbesc cu Domnul pentru ca El este in Cer de-a dreapta Tatalui asa cum zicem in Crez si ca atare El nu aude ce spunem noi ci ingerii urca cu rugaciunile noastre pentru ca asa a avut viziune nu mai stiu care mare sfant ortodox. Ca si tine il vedea pe diavol peste tot din cauza povestioarelor citite de el, aceleasi in care te impiedici si tu, si ca atare ma considera eretica dar tinea sa ma aduca pe calea cea "buna" pentru ca ii dezvaluisem ca in trecut am avut darul rugaciunii inimii (rugaciunea a inceput la un moment dat sa se faca singura in inima mea, dar aceasta minune ma speriase si am incetat rugaciunea la timpul respectiv). Asa ca el, vroia sa ma salveze din "ratacirea" in care am cazut dupa ce am primit un asa mare dar, si ca atare, cand vorbea cu mine, facea ca si Paisie, ii zicea diavolului sa plece.
Citat:
Astazi este diagnosticat cu schizofrenie.
|
Sincer si fara suparare, tu te-ai dus sa vorbesti cu acelasi psihiatru si sa vezi daca nu primesti un verdict asemanator?
Pe ce/cat punem pariu ca daca ai sa trimiti unui psihatru ceea ce ai scris pe aici, in acesta postare in special ai sa primesti si tu verdict de schizofrenie?
Citat:
Sincer, m-am saturat pana peste cap de astfel de aiureli. Iisus este iubire, si pomul se cunoaste dupa roade. Cine il vede peste tot pe diavol, nu prea vad ce roade bune ar avea, dimpotriva, acolo trebuie sa fie o mare problema.
|
Nu vad, zise orbul cu pretentia ca sa-i fie luate cuvintele drept masura de intelepciune.
Citat:
Si ii spusesem acelui om sa aiba grija, dar nu vroia pentru ca se credea superior pentru faptul de a se spovedi doar la marii duhovnici renumiti de la noi din manastiri, si facea rugaciunea inimii si cate 6-8 ore pe zi, si tinea toate canoanele la sange. Ei iata roadele a toate acestea: balamucul de care se vorbea ieri. Unde este diavolul, acolo omul innebuneste! Iar la balamuc eu nu vreau sa ajung, nu vreau sa ajung obsedata de diavol ca el, si dupa cum vad si ca tine. In inima mea vreau sa domneasca Iisus, el este centrul Ortodoxiei, nu diavolul.
|
Ispite sunt multe iar cea mai frecventa pentru virtuosi este mandria (ceea ce nu inseamna ca daca esti mandra esti si virtuoasa).
Un om care traieste credinta ca la carte nu inseamna ca este ferit de cadere.
Si nici care o ia pe aratatura nu inseamna ca l-a prins pe Dumnezeu de un picior cum crezi (si faci) matale.
Citat:
Poate a fost dur acest mesaj, dar te aflii in mare pericol din cauza negarii permanente a lucrarii lui Dumnezeu de frica diavolului.
|
Scriptura spune ca in paralel cu lucrarea lui Dumnezeu se desfasoara si o lucrare a inselarii iar diavolul prin acolitii sai este fara doar si poate activ.
Cunosti suficient Scriptura sa gasesti singura pasajele sau te ajut eu?
Cunosti pe "nebunii" care au zis acestea?