View Single Post
Vechi 22.04.2011, 23:34:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tot repeti ca te-ai schimbat, te-ai schimbat adica tu ai impresia ca te-ai schimbat in bine cand de fapt din ceea ce spui si cum vorbesti pari sa te fi schimbat in rau.
Adica crezi ca invatatura ortodoxa era vina ratacirii tale si nu tu care nu puneai nimic in practica si invarteai totul in cap si acolo prost.
Dupa parerea ta este in rau, dupa a mea este in bine. Si nici nu vreau sa mai trec prin cosmarul prin care am trecut. Sunt unii care au declarat pe site ca se bucura ca au "scapat" de Ortodoxie. Ideea este ca au "scapat" inainte sa o cunoasca cu adevarat, pentru ca ceea ce li se vantura ca fiind Ortodoxie, numai Ortodoxie nu era, ci o suma de contradictii omenesti. De astea ma bucur si eu ca am scapat. Nu era Ortodoxia vina ratacirii mele, ci era vina ratacitilor din Ortodoxie care cred ca Ortodoxia este altceva decat este ea cu adevarat.

Citat:
A fi sceptic fata de miracol, chair cand are haine ortodoxe nu e un pacat.
A fi sceptic fata de miracolul care vine de la Dumnezeu (rugaciunea in cazul de fata) arata o necunostinta a lui Dumnezeu, si a crede ca cineva ar merita ceva in viata asta, iar este o necunostinta a lui Dumnezeu care da totul in dar si nu pentru vreun merit. Daca as fi fost invatata asa (si asta este adevarata Ortodoxie), as fi continuat rugaciunea. Cum insa nu am fost invatata sa il cunosc pe Dumnezeu ci am fost invatata doar sa ma speriu de satana la orice care iese din cadrul lumii atee, iata ca diavolul a invins oprind rugaciunea.

Citat:
A nu crede in miracole atunci cand ele se produc Bisericii ortodoxe si vor sa promoveze o invatatura straina, e chiar un act de intelepciune.
Rugaciunea inimii nu este invatatura straina ci este o practica cat se poate de ortodoxa. Eu vorbesc de practici ortodoxe, si tu o dai inainte cu invataturi straine.

Citat:
Serios? Unde ai vazut tu cuvantul "imparte"?
Cu cata usurinta "completezi" tu Scriptura..

Nu se imparte deloc, fiecare e cu responsabilitatea lui.
In cazul asta continua sa duci oamenii in eroare si sa crezi ca doar ei vor fi pedepsiti pentru eroarea lor. O sa ai mari surprize.

Citat:
Nu chiar asa, iresponsabilitatea a fost introdusa oarecum de catolici cu indulgentele, ei au ridicat-o la un nivel superior.
Indulgentele sunt acum cauza iresponsabilitatii. Dar banii care se dau la pomelnice in Biserica Ortodoxa este ceva responsabil? Sau pomenile costisitoare care se fac mortului, tot resposabil se cheama? Sau poate tot catolicii or fi de vina ca ortodocsii platesc pentru rugaciuni si pentru sufletele mortilor?

Citat:
Si pana la urma care e ideea cu catolicii din jur tau ca sunt asa ignoranti si limitati cum zici?
Ideea este foarte simpla: au inteles esenta - "porunca noua va dau voua, iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu pe voi" (parafrazat din memorie). Asa ca in loc sa isi piarda timpul cu discutii ca noi acum, se preocupa cu porunca iubirii.

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Si de fapt si ortodocsi sunt destui ignoranti, si la noi, dar mai ales in tari ca Grecia unde nici macar o Biblie intreaga nu se gaseste de cumparat decat daca se bat manastirile in cautarea uneia! Romania este cunoscuta in mediul ortodox din afara ca fiind printre tarile cele mai religioase. Nu la fel sta treaba cu toate tarile ortodoxe.
La asta vad ca nu ai raspuns nimic. Inca nu am mai auzit de tara in care sa nu se gaseasca de cumparat Biblia in intregime, ci doar noul Testament, si in care sa trebuiasca omul sa bata manastirile pentru a gasi o Biblie completa. Tara asta este Grecia, care il are pe Patriarhul ecumenic, Patriarh care doreste sa reprezinte toate Bisericile ortodoxe. Si nu numai, inclusiv din Liturghie nu intelege mai nimeni nimic pentru ca este in greaca veche. Nici macar latinii nu o mai tin in latina. Ca sa nu mai zic ca in ziua in care o femeie se casatoreste aude la ortodocsi cuvintele discriminative spuse de Sf. Ap. Pavel, si cand l-am intrebat pe preotul grec cum de femeile grecoaice accepta inca asa ceva (pentru ca femeile grecoaice nu sunt deloc genul sa se lase umilite de barbat, ba chiar dimpotriva!), preotul mi-a raspuns ca fiind in greaca veche, mirii nu inteleg ce se spune la slujba, ci asculta cu adevarat doar predica preotului, iar preotii au grija sa sublinieze egalitatea celor doi in casatorie. Asa ca ele habar nu au ce a spus Ap. Pavel, si nici sotii lor, si ca atare traiesc in pace si respect unul fata de altul fara aere de superioritate ca pe la noi. Dar mandrii si unul si altul ca Ap. Pavel a pus piciorul pe teritoriul Greciei.

Citat:
Daca o studiaza nu inseamna ca musai o inteleg, mai ales cand pleaca in studierea ei de la premize gresite.
Se pare ca paragraful in care Iisus zice ca toti oamenii care vin la El sunt invatati de Dumnezeu Tatal nu prea te-a convins. Nu pare sa il crezi pe cuvant pe Iisus. Dar asta este strict problema ta.

Citat:
Aha, erai concentrata pe interpretarea ortodoxa si ti-ai mutat convingerile pe interpretarea protestanta.
Ce performanta spirituala deosebita!
Gresit, eram concentrata pe un amalgam de invataturi adevarate si false pe care le-am clarificat cu Biblia. Iar protestantii au fost ajutor de nadejde la acest capitol pentru ca cunosc Biblia mai bine ca ortodocsii. No offense!

Citat:
Esti medic psihiatru?
Daca nu, atunci e f. posibil sa te inseli atat in ceea ce priveste diagnosticul lui cat si al tau.
Ori nu esti medic si de asta nu prea stii ce vorbesti, ori iti imaginezi despre mine lucruri care nu se intampla si de asta iti permiti sa vorbesti aiurea.

Citat:
Deci te-ai dus la psihiatri, le spuneai ca stai de vorba cu Dumnezeu si ti-au dat calciu, vitamine si extract de plante..

No coment.
Nu m-am dus la psihiatrii pentru ca eram minora, ci am fost cu mama la medicul de cabinet cum era pe vremea aceea, care m-a trimis la endocrinolog, la care i-am descris tot ce simteam (adica spasmele laringiene cu senzatia de sufocare, zgomotele pe care le auzeam si care ma stresau si din cauza carora nu mai puteam dormi de frica, cam atat, ca altceva nu aveam). Mi-a dat calciu si vitamina D si trimitere la consult neuro-psihiatric. In urma consultului a reiesit ca din punctul lor de vedere sunt sanatoasa tun, asa ca mi-au dat un preparat din plante sa pot dormi noaptea. Preparat care a sfarsit in cosul de gunoi pentru ca ma facea sa fiu cam somnolenta la scoala, ori la scoala imi placea prea mult, iar sa dorm in exces nu imi placea catusi de putin, si asta asa a ramas pana astazi.
Iar a sta de vorba cu Dumnezeu nu inseamna a auzi vocea cuiva si a-i raspunde, ci asta a crezut cel cu schizofrenia si apoi am inteles de ce, lui i se chiar intampla. Acum vad ca asta ai crezut si tu. Sper sa nu ti se fi intamplat si tie, ca si lui, sa auzi voci si sa ai halucinatii. Daca nu auzi voci si totusi ai crezut ca despre asta ar fi vorba, inseamna ca tu nu esti din cei care stau de vorba cu Domnul. A sta de vorba cu Domnul inseamna a te ruga Domnului, a intreba/cere prin rugaciune ceea ce ai nevoie, iar Domnul raspunde in inima persoanei intr-un mod in care nu lasa loc de indoiala. Stie cum sa raspunda fiecarei inimi. Nici vorba sa raspunda printr-o voce sau prin halucinatii de vreun fel, astea vin clar de la diavol. Asa ca nici vorba ca un psihiatru sa faca diagnostic de schizofrenie din cauza unor rugaciuni si a unor certitudini pe care persoana le are dupa rugaciune. Daca ar fi asa, pai toti crestinii care se roaga si cauta raspunsuri ar intra la balamuc.

Citat:
Serios? De unde certitudinea?
Ia sa vedem..
Dupa cum scrii.

Citat:
Depinde, fiecare poate fi foarte partinitor atunci cand se judeca pe sine si mai ales cand nu are nici un alt reper exterior, un judecator impartial, adica totul se intampla in capul lui, a se vedea subiectul "schizofrenia".
Ti-am zis ca nu vreau sa iti spun simptomele acestui om pentru ca sa nu fie cumva recunoscut de cineva din anturajul sau. Insa nicidecum sa fie vorba de a se intampla doar in capul lui, ci se intamplau multe si in afara lui si se trezea aiurea fara sa stie cum a ajuns acolo si imbracat te miri cum, si nu vreau sa dau detalii si despre ceea ce a facut celor din familie in tulburarea lui mentala, pentru ca familia a chemat psihiatria de urgenta. Are o forma destul de grava de schizofrenie care a debutat in urma unui post foarte sever tinut in Saptamana Mare. Sau mai bine zis s-a decompensat pentru ca avea el cu siguranta simptome si inainte cand isi inchipuia ca eu vorbesc cu Domnul ca si cum as fi vorbit vreunei naluciri, desi ii explicam ca nici vorba de asa ceva, dar nu ma credea si asta doar pentru ca avea o matusa cu naluciri mistice, naluciri pe care el le punea pe seama inselarii demonice, dar probabil ca si ea era tot schizofrena. Si deja am spus destule.
Incearca sa nu mai judeci fara sa cunosti, si lasa-te de pariuri

Last edited by Adriana3; 22.04.2011 at 23:58:05.