Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Perfect. In cazul asta stii ca adevarul este o persoana, Iisus Hristos "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Cine este de partea Adevarului este deci de partea lui Iisus. Iar de partea lui Iisus sunt toti crestinii. Nici un crestin nu este contra lui Iisus, ci toti sunt de partea lui, deci sunt de partea Adevarului (Iisus = Adevar).
|
Rar mi-a fost dat să văd o răstălmăcire mai grozavă! E vorba despre tot ceea ce am scris. Fiecare cuvânt l-ai întors pe dos, iar pe unele le-ai scos din context. Dialogul, în situația aceasta este imposibil.
Nu știu ce fel de creștin ești, nu știu cărui Dumnezeu te închini...
Îți mai răspund doar la citatul păstrat mai sus, cu o pildă din Patericul Egiptean (deși văd că nu-ți prea place): Un părinte fiind încercat de diavol, într-o clipă de încetare a războiului, îl întreabă pe cel rău: Dar voi acolo în iad, aveți călugări? La care diavolul îi răspunde scurt: Nu! Părintele, uimit, îl întreabă: Dar nu se poate, mai sunt frați care greșesc, care cad, chiar nici unul? Iar diavolul îi răspunde: A, oameni din aceia îmbrăcați în negru, avem destui! E plin de ei! Dar
călugări nu avem nici unul!"
Tot cam așa este și cu creștinii. Toți
creștinii, cei drept slăvitori, ortodocșii, sunt sigur de partea Adevărului! Ceilalți, cei care-și zic, doar creștini, sau cred, doar că sunt, nu!
Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt să te călăuzească și să te ajute să râmâi pe cale cea dreaptă și strâmtă a ortodoxiei!
Un praznic luminos și multă sănătate!
Paști fericit!