View Single Post
Vechi 23.04.2011, 15:29:02
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb Iubire

S-a mai precizat aici ca prestiinta lui Dumnezeu este opusa ideii de predestinare. Dumnezeu este Iubire, nu condamna, nu predestineaza pe nimeni la nimic. Ne-a dat liber arbitru noua, dar le-a dat si diavolilor. Depinde de lupta noastra, de unirea noastra cu EL sa ne tinem departe de ispitele vicleanului. Avand nadejde in Domnul si facand faptele binelui cel drept suntem protejati. Daca ne punem nadejdea in puterile noastre, vine necuratul sa "ajute" si astfel trecem dintr-o inselare intr-alta fara sa constientizam.
Iuda s-a aflat fizic in preajma Mantuitorului, dar sufletul lui era departe de Cuvant. Era incarcerat in/de propriile idei, de ratiunea lui uman-fariseica , asadar nu era liber spiritual. Credea ca e stapan pe sine, dar il dominau alte duhuri.
Dumnezeu vrea sa ne arate cat de cazuta este fiinta umana cand se desprinde de EL, de Creatorul ei. Uniunea poate fi realizata doar prin Iubire. Iisus ne spunea "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Asadar, cine se desprinde de EL, este in afara Caii, in afara Adevarului, in afara Vietii. Si ultima Sa porunca inainte de a cadea in mainile fariseilor: "Iubiti-va unii pe altii asa cum Eu v-am iubit pe voi!"
Amin !
Reply With Quote