@AlinB - este pacat ceea ce faci tu aici pe forum cu mine si cu altii.
Pentru ce nu ne lasi in pace si lovesti intr-una cu rautate in noi?
Cine esti tu si de ce crezi ca le stii pe toate?
Iti spun a mia oara si o pot repeta mereu aici pe forum.
Eu sunt ortodoxa! Nu stiu ce spun protestantii, un pic stiu de catolici, dar influenta vestica in credinta nu am.
Eu spun numai ceea ce pot eu pricepe si asa cum imi imaginez eu.
De ce spui ca fac blasfemie? Cand eu gandesc si pricep dupa puterea mea?
Daca tu si altii ati studiat teologie sau sunteti preoti si v-ati tras de sireturi cu Iisus si apostolii sai, atunci bravo voua.
Revenind la tema, poate raspundem la niste intrebari (cei care sunt grozavi si stiu)
1. Eu stiu ca Iuda a fost unul din cei 12 apostoli. Cum si de ce a fost ales?
N-a stiut Iisus ce fel de om era? Sau a avut alte intentii cu el? Eu nu stiu.
De ce a fost luat apostol apropiat lui Iisus daca era hot si lacom de bani si pacatos?
Se pare ca toti apostolii au fost luati din oameni normali si chiar pacatosi, fiecare in felul sau. Nu au fost luati din preoti sau teologi. Iuda, Toma, Petru (de cate ori s-a lepadat de El si nu a crezut), Saul, etc. Poate ca tocmai asta a fost scopul. Sa ia oameni simpli si pacatosi, ca sa-i invete si sa-i ajute.
2. Nu va inteleg cand spuneti ca nu a fost predestinare cand Iisus stia tot ceea ce avea sa i se intample. Spuneti in schimb de proorocie. care este diferenta pentru voi?
Ba mai spuneti ca Dumnezeu nu are timp (nu exista timp la El, zicea cineva aici) si alte chestii.
Eu stiu doar ca Iisus stia ce avea sa i se intample si stia si cine il va vinde. A stiut mereu totul. Stia de Iuda.
De ce nu s-a aparat atunci, de ce nu s-a ferit de el? Pentru ca vroia sa faca voia Tatalui!
De ce a fost Iuda si nu altul, daca oricum trebuia sa fie vandut?
Caci Iisus trebuia sa fie vandut si omorat. Alt scenariu nu a fost.
Putea sa fie. Putea sa fie salvat, putea sa nu fie vandut, sa nu fie Iuda si etc.
Dar a fost sa fie Iuda.
Eu asa inteleg. Sa ma ierte Dumnezeu.
La fel cum a fost Maria si nu alta femeie care sa poarte pruncul in pantece.
Spun si multi preoti asta: Dumnezeu ne stie pe toti dinainte de a ne naste.
Totul este dupa un plan la Dumnezeu.
Eu asa stiu si simt: Dumnezeu are pentru fiecare din noi ceva scris acolo.
Ne stie "filmul". Pe unul il ia de la nastere sau de la cateva luni, pe altul mai incolo, altuia ii da o boala, pe altul il vindeca etc.
Eu nu am senzatia ca putem alege. Intre ce?
Nici macar credinta nu ne-o alegem. Daca suntem din parinti ortodocsi, in tara ortodoxa, botezati de mici ortodoxi, ce alta alternativa, sau sansa avem?
Ca facem pacate. Da. Fiecare este facut altfel, unul e mai bun, altul mai rau. Tot EL ne cerne, ne cearta, ne pedepseste. Si voi spuneti asta. In totul (ca e boala, sau alta problema) vedeti pedeapsa dela Dumnezeu.
3. De ce a fost Iuda altfel decat Petru si Andrei si alti apostoli? De ce nu a mers pe drumul cel bun? Nu stim noi. A facut un pacat mare si a platit pentru el. Unde s-a dus pana la urma nu stiu?
De ce nu a fost iertat, sau ajutat? De ce a inebunit?
Ar fi avut sansa sa mai traiasca asa, fara a fi linsat?
O groaza de intrebari la care nu cred ca are vreun om raspunsul.
De ce a fost scapat Barabas si nu Iisus? Asa trebuia sa fie. Si stiti asta prea bine.
Poate ca nu se numeste predestinare ci altfel. Dar ceva este. Nimic nu se face fara Dumnezeu. Eu asa stiu.
Si va rog, nu mai judecati si loviti in oameni.
Este rautate ceea ce fac AlinB si altii ca el. Pur si simplu rautate, pentru ca se da mare stiitor si loveste in altii care pricep si simt altfel.
Dumnezeu sa-i ierte pe ei si pe noi.
Invierea Domnului sa va aduca numai bine la toti.
Last edited by sophia; 23.04.2011 at 17:31:57.
|