View Single Post
Vechi 25.04.2011, 14:04:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Dacă eu aș profeți că mâine dimineață urmează să vărsați cafeaua fierbinte pe bufetul din sufragerie, nu înseamnă că sunteți predestinată să vărsați cafeaua fierbinte, ci înseamnă că am prevăzut un eveniment care va avea loc în viitor.

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sarpele era intamplator in gradina lui Dumnezeu? Dumnezeu care stie totul!
Evident, șarpele nu era acolo întâmplător. Adam și Eva au fost în Eden într-o perioadă de probă, așa cum și noi ne aflăm în perioadă de probă. Faptul că ei au fost înzestrați cu libertate, nu înseamnă că au fost programați să mănânce din mărul oprit. Toate erau în fața lor și toate sunt în fața noastră: cele bune și cele rele. Eva s-a pus în situație periculoasă, adăstând sub pomul oprit, șarpele a venit după aceea. Tot așa se întâmplă și cu noi, când păcătuim. A-L face pe Dumnezeu răspunzător de păcatele noastre, ori a spune că șerpii sunt de vină (precum a făcut Eva), nu face decât să contribuie enorm la păcatele noastre și ne ține departe de smerenie, care e începutul urcușului spiritual. Dacă primii noștri părinți nu ar fi fost creați ca ființe libere să aleagă binele sau răul, ce merit ar fi putut avea ? Dacă noi am fi niște păcătoși predestinați, ce merit am putea avea ? Am fi feriți de iad, neavând vină, dar nici nu am putea cunoaște raiul, neavând merit.

Citat:
Nu stiu, mi-e mie frica sa fac afirmatii din astea, sa-l fac pe Dumnezeu nestiitor si ca toate ale Lui sunt intamplatoare.
Dar inseamna ca prin ceea ce afirmati aici, ca buni ortodoxi de fapt, totul a fost intamplator de la Adam si Eva si pana la Fecioara Maria, Dumnezeu Fiul, etc. si fara nici o legatura cu Dumnezeu. Acesta n-a stiu de nimic din toate astea si nu a avut nici un plan. Cam asta sustineti voi.
Eu nu-mi amintesc să fi spus cineva pe acest topic că totul e întâmplare.

Citat:
Eu nu iau nici apararea lui Iuda, nici nu vreau sa pacatuiesc inaintea lui Dumnezeu. Eu spun numai ca ale Lui sunt toate si cu stirea Lui si mai multe nu stiu si nu inteleg eu ca om.
Dar că nu este permis să gândim că Dumnezeu ar predestina pe cineva, cel puțin că ar predestina pe cineva să facă răul, știți ? Nu vă întreb dacă înțelegeți, fiindcă multe lucruri care aparțin adevărurilor revelate nu pot fi înțelese și nu este necesar să le înțelegem. Dar de știut, trebuie să le știm. Și trebuie să aderăm la ele "cu inima și cu mintea".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote